Belföld

Portik Rogánról: A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat

portik (portik)
portik (portik)
Portik Tamás azt mondta, egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogánnak.

Újabb fejezetéhez érkezett Juhász Péter, az Együtt politikusa és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter összecsapása. A bíróság ugyanis tanúként idézte be Portik Tamást, a 90-es évek olajügyeinek egyik állítólagos főszereplőjét, aki pár héttel ezelőtt 15 év fegyházat kapott a Prisztás-gyilkosság ügyében, mint felbujtó.

Rogán Antal halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem jelent meg, előre egyeztetett külföldi út miatt. Ott akart lenni, ügyvédei kérték a bíróságot, hogy halassza el a tárgyalást, illetve szerették volna további tanúk meghallgatását, de mindezt későn jelezték – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Portik azonban ott volt: egy sereg állig felfegyverkezett, maszkos TEK-es kísérte be a tárgyalóterembe, a vádlottak padja mögötti sort is kizárólag ők foglalták el. A bíró kérdésére elmondta, hogy a 2000-es években találkozott Rogánnal egy házibuliban. 2009-ben ismerte meg Pápa Marianne-t – Pápa volt férjének, Szetlik Ferencnek Habony Árpád az unokaöccsét – egy bírósági tárgyaláson, ahol Pápa tanú volt. Itt elkezdtek beszélgetni. Egyre gyakrabban találkoztak, megismerte a családját, barátjait, ismerőseit, üzleti partnereit, akikkel találkozott is a Vigadó téren egy második emeleti irodában. Árpival, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet, 5-6 évvel ezelőtt. “A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat” – mondta Portik. Szerinte arról volt szó, hogy “a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”. Az ingatlanok között szerepelt egy Kálvin téri ingatlan is. Pápa Marianne-nal többször külföldre utaztak, közben Pápa többször beszélt Habonnyal Skype-on üzleti ügyben. Volt egy beszélgetés Habony és Pápa között, mikor “az Árpi szólt, hogy nagyon kéne a pénz, siessél!”, A beszélgetést követően “Marianne megkért, hogy vigyek el a Tóninak 10 millió forintnak megfelelő eurót” – mondta Portik, aki a pénzt vallomása szerint elvitte a Centrál Kávézó melletti keskeny kicsi utcába.

“Köszöntem a Tóninak, székeket pakoltunk.” Azt mondta, “az Árpi kérésére a Marianne küldi a pénzt, ezt átadta és ment is a dolgára”. Arra nagyon emlékszik, hogy Marianne azt mondta, hogy “nagyon drága a Tóni”. Ezt követően is “találkoztam a Tónival, a belvárosban összefutottunk”. Egy másik alkalommal a Nobu éttermben találkoztak egy rendezvényen Portik állítása szerint. Úgy tudja, az egész Nobu be van kamerázva és rengeteg fotó készült, ezt akár ellenőrizhetik is. Portik azt mondta, őt személyesen is meghívták a Nobu rendezvényére, de csak informálisan. “Azt kérte tőlem az Andy, hogy ne a média által figyelt bejáraton menjek be, hanem a szállodán belülről” – tette hozzá Portik. “Intéztem az ügyes-bajos ügyeit az egész családnak” – mondta Pápáék családjáról és hozzátette, hogy ebből konfliktusai is lettek. Vásároltak közösen is ingatlanokat és a jóval piaci árak alatt megszerzett ingatlanok eladása utáni különbözetet megtartotta – mondta Portik, hozzátéve, egészen a letartóztatása napjáig nagyon jóban volt a családdal.

Pápa Marianne tartotta el Habony Árpádot Portik vallomása szerint, miután “Szetlik Feri bácsi vagyonát megörökölte”. A bíró szerint a következő tárgyaláson együtt hallgathatják meg Rogánt és Portikot. Hozzátette, hogy ettől kezdve nem hajlandó egyeztetni a felperes, vagyis Rogán ügyvédjeivel, mert manipulatívan használják fel az időpont-egyeztetések körülményeit.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint bármi, amit Portik Tamás mond, teljesen hiteltelen, erről közleményt adtak ki. A tárca azzal érvel, hogy a Laborc-Portik találkozóról készült jegyzőkönyv szerint Portik azt vállalta, fideszes politikusokról gyűjt vagy gyárt terhelő információt (Laborc Sándor a Gyurcsány-kormány alatt vezette a Nemzetbiztonsági Hivatalt), az egyik lejáratandó politikus pedig Rogán Antal volt.  Azt írják, “Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen.Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik