Belföld

Rogán feljelenti Portikot

Ügyvédje tanácsára, hamis tanúzásért.

Ügyvédje tanácsára Rogán Antal feljelenti Portik Tamást hamis tanúzásért – közölte a Magyar Nemzettel a miniszter jogi képviselője. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Portik Tamás pénteki tanúvallomását sérelmezi. A Rogán Antal által Juhász Péter Együtt-alelnök ellen indított személyiségi jogi perben a 15 év fegyházra ítélt és alvilági leszámolások miatt is megvádolt férfi azt állította: ismeri a minisztert, akinek személyesen adott át tízmillió forintnyi eurót, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében.

A miniszter jogi képviselője a Magyar Nemzetnek azt mondta, a feljelentést csak a Rogán kontra Juhász polgári per befejezése után tehetik meg, addig erre nincs mód. Csóka Velmira úgy vélte, nem véletlen, hogy a bíróság többször figyelmeztette a hamis tanúzás jogkövetkezményeire Portikot, akinek az elfogultsága, és az, hogy valótlanságokat állít, szerinte már a tárgyaláson bebizonyosodott.

Rogán Antal jogi képviselői a tárgyaláson kezdeményezték annak a két embernek a tanúkénti kihallgatását, akik Portik elfogásában szerepet játszottak, és akik állításait cáfolhatják, ez viszont Juhász Péternek gyanús. Az Együtt alelnöke szerint a két ember megnevezésével valaki minősített adattal ért vissza, de emiatt ő nem tehet feljelentést, csak a „minősítő”.

Korábban a DK jelezte, ha Rogán nem tesz feljelentést Portik ellen, azt nyílt beismerésnek tekinti. Ha ezt megteszi, akkor akár tisztázhatja is őt egy nyomozás. A DK azt szeretné, hogy kiderüljön: valóban fizetett-e a magyar alvilág Rogán Antalnak önkormányzati ingatlanok áron aluli megszerzéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik