Belföld

Fáradt, nyűgös lesz ma a magyar

Napos, meleg idő lesz néhol egy-egy esővel, de a melegfront kihozza az emberekből a hisztis iskolás lányt.

Pénteken az eleinte vastagabb felhővel borított nyugati és déli tájakon is vékonyodik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre ott is számíthatunk, másutt fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Késő délutántól az északi megyékben erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és szórványosan zápor, az északkeleti megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat.

Fáradt, ingerlékeny péntek

A többfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos délnyugati szél péntek délutántól északira fordul, és főként az északkeleti, keleti területeken viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 7, 15 fokig hűl le a levegő – írja a met.hu. Pénteken a nap második felében egy hidegfront érinti a Kárpát-medencét észak felől, előtte azonban továbbra is intenzív melegedés zajlik a légkör minden rétegében.

Ezért a melegfrontra érzékenyeket terheli meg elsősorban az időjárás, náluk a fejfájás, migrén hátterében légköri okok is meghúzódhatnak. Fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek lehetnek az átlagosnál, vérnyomásuk is ingadozhat.

Szép, tavaszi hétvége

Szombaton a változó felhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható, a keleti, északkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, főként az Északi-középhegység völgyeiben lehet ennél hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap már csak gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható, a déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, néhol talajmenti fagyra is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

(Kiemelt kép: Europress Fotóügynökség)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik