Belföld

Ürülékszag, mocsok, veszély – Kiürítette a rendőrség a volt MSZP-székházat

Kiürítette a rendőrség szerdán a volt MSZP-székházat a budapesti II. János Pál pápa téren – írta meg a Népszabadság csütörtöki számában. Aki innentől fogva bemegy az épületbe, már nem magánlaksértőnek, hanem betörőnek számít.

A riport szerint a bejárati ajtókat lehegesztették az ötezer négyzetméteres épületen, amelynek tulajdonjogán két cég vitázik évek óta. A huzakodás közben az egykori székház hajléktalanok tanyája lett, évekkel ezelőtt életveszélyessé nyilvánították.

Az épületet kilenc éve, közel egymilliárd forintért adta el a párt, most térdig ér a szemét, ürülékszag terjeng a négyemeletes ingatlanban. A tetőszerkezetből kilopták a szigetelőanyagot, hiányzik a páternoszter, a lift, leszerelték a korlátokat, a vakolat nagy része a padlón hever. Egy, a szomszéd házban élő idős hölgy szerint esténként „kezdődik a dajdaj”, égetik az ablakkereteket, feszegetik a burkolatokat, a hölgy állítása szerint már többször bejelentést tettek az áldatlan állapotok miatt.

Szerdán a készenléti rendőrség kisbusszal érkezett a helyszínre, a riport alapján a felszámolóbiztos a legutóbbi tűzeset után veszítette el türelmét és kért kiürítést  a hatóságtól.

Az épületet az MSZP egykori pártpénztárnoka, Puch László Holding Zrt.-je 1,6 milliárd forintért adta tovább a Park View Hotel Kft.-nek. Az offshore cég a Sberbank hitelével négycsillagos szállóvá fejlesztette volna az épületet, mégis továbbadták a Starline Hungary Kft.-nek. Az Origo értesülése szerint mindkét cég izraeli-kazah érdekeltségbe tartozik. Mindkét vállalkozást felszámolták, és most mindkettő igényt tart az épületre, amely az utolsó értékbecslés szerint 365 millió forintot ér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik