Belföld

Tömeges felmondás a Szent Imre kórházban

Műtétek is csúsznak az aneszteziológushiány miatt.

Felmondott a budapesti Szent Imre kórházban dolgozó altatóorvosok háromnegyede, mert úgy érzik, nem tudják biztonságosan végezni munkájukat. Az intézményben beláthatatlan időre csúsznak el a műtétek, pedig ez a főváros talán legjobbnak tartott közkórháza – írja az Index.

Aneszteziológusok nélkül gyakorlatilag megbénul egy kórház élete, mert nincs, aki elvégezze az altatást, fájdalomcsillapítást, érzéstelenítést. Az életveszélyes állapotban bekerülőket is ők veszik kezelésbe.

A portál forrása szerint nemcsak az aneszteziológusok mennek el a kórházból, több osztályon is megfigyelhető, hogy kevesebb dolgozó jut egy betegre. Egy másik budapesti kórházban dolgozó szakorvos azt mondta: hívták ügyelni a Szent Imrébe, de inkább nem ment, mert nagyon durva, hogy egyszerre felállt egy osztály háromnegyede, ez azt jelzi, hogy semmiképp nem érdemes oda menni dolgozni.

Az Index információi szerint nyolcból hat orvos felmondása azzal van összefüggésben, hogy néhány hete távozott az osztály éléről Fejér Csaba, úgy tudni, nem önszántából. Az utána felállók pedig úgy érezték, nincsenek meg az anyagi- és eszközfeltételek a biztonságos munkavégzéshez, illetve már a felmondás előtt is feleannyian voltak, mint ahány emberre szükség lett volna.

Úgy tudni, az elmúlt hetekben az is előfordult, hogy olyan ember végzett műtéti altatást, akinek nincs meg az altatóorvosi szakvizsgája, bár ezt belső források nem tartják valószínűnek, mert ez bűncselekmény, amiért börtön is járhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik