Belföld

Tizennégy évet kapott a nőkkel erőszakoskodó esztergomi rém

A férfi néhány hónap különbséggel két nőt próbált megerőszakolni. Egyiküket ki is fosztotta.

Egyrendbeli szexuális erőszak bűntette, egyrendbeli szexuális erőszak kísérlete, egyrendbeli kifosztás – ebben talált bűnösnek a másodfokon eljáró Tatabányai Törvényszék nemrégiben egy férfit, aki tavaly, néhány hónap különbséggel két nőt próbált megerőszakolni Esztergomban. A bíróság ezzel helybenhagyta az áprilisi, nem jogerős döntést, és 14 év fegyházbüntetést szabott ki.

A bokrok közé rángatta

Az ítélet szerint a férfi 2014 májusában csapott le először egy esztergomi parkolóban. A karjánál fogva kapta el kiszemeltjét és a bozótosba rángatta. A nő próbált védekezni, megrúgni, de támadója nem állt le. Áldozata folyamatosan kiabált, ezt két kisfiú meghallotta. Azt ordította nekik, hogy hívjanak segítséget, míg a férfi próbált rájuk ijeszteni és elzavarni őket. A nő ezt az időt használta ki, felugrott és elszaladt.

Torkánál fogva nyomta a falhoz, fojtogatta

A következő támadás néhány hónappal később, augusztus 22-én történt. A férfi az esztergomi tűzoltóság épületénél kapott el egy nőt, akit a torkánál fogva szorított a falhoz. Fojtogatta és azt mondta neki, ne merjen kiabálni, különben megbánja. Ezután lehúzta a saját nadrágját, majd áldozatáét is, és a vállánál fogva a földre nyomta. Egyik kezével a mellkasára tenyerelt, míg a másikkal az alsóneműktől próbált megszabadulni. Azt akarta, hogy vegye a kezébe a nemi szervét, de az áldozat ellenkezett. Többször próbált közösülni a nővel, ez nem sikerült neki, ám „a szexuális erőszakot más módon megvalósította”. A férfi áldozata telefonjával hagyta el a helyszínt. Szeptember 8-án fogták el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik