Belföld

Pofon az állami ünnepélyen: Kocsis vizsgálatot ígér, provokációról ír

Tüntetés (Array)
Tüntetés (Array)

Az önkormányzat a békés megemlékezőktől kér bocsánatot, és a vizsgálat után majd dönt, hogy feljelent-e.

„A mai napon Kocsis Máté polgármester több szervezetre kiterjedő, belső vizsgálatot indított és szabálytalansági eljárást kezdeményezett a kerületi önkormányzat augusztus 20-i rendezvényén történtek miatt”- derül ki Józsefváros közleményéből.

Az önkormányzat azt ígéri, áttekintenek minden beszerezhető videót, fotót, jegyzőkönyvet és beszámolót.

Ennek során megnézik azt is, hogy kik, milyen eljárásrend és milyen jogszabályok szerint jártak el a provokációban és az atrocitásban résztvevőkkel szemben.

„Melyek azok az intézkedések, amik megtörténtek, és amelyek elmaradtak. A vizsgálatok ténymegállapításai alapján dönt majd arról az önkormányzat vezetése, hogy szükséges-e feljelentést tenni, illetve fegyelmi eljárást indítani az érintettekkel szemben.”

 
Fotó: Neményi Márton 

A Józsefvárosi Önkormányzat sajnálatosnak tartja és elnézést kér a békés megemlékezőktől, hogy méltatlan helyzetbe kerültek a nemzeti ünnepen.

„Egyúttal nyomatékosan megkérjük a provokálókat, a be nem jelentett demonstráció résztvevőit, a trágár és obszcén feliratot tartókat és bekiabálókat, az atrocitások és az agresszió elkövetőit, hogy a jövőben tartózkodjanak – legalább a nemzeti ünnepeink alkalmával – a hasonló viselkedéstől.” – írják.

Mint azt a Hír24 tudósítója megírta, a rendezvényen tucatnyi rendőr nézte tétlenül, ahogy az ultrák nem engedik be a tüntetőket és a sajtót a nyilvános rendezvényre, és egy pofon is elcsattant, amelyről videó is készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik