Belföld

Pofon csattant Kocsis Máté buliján

kocsis-mate-pofon(960x640).jpg (Array)
kocsis-mate-pofon(960x640).jpg (Array)

Ultraszerű alakok nem engedtek a kerületi augusztus 20-i rendezvényének közelébe 50 ellentüntetőt.

Augusztus 20-i rendezvényt tart a VIII. kerület, ahova a kevés embert szerető Kocsis Máté polgármester is elment, na meg ellentüntetőnk. Tudósítónk a helyszínen, a Golgota téren van, ahol egyből olyan dolgokat észlelt, amik nem mindennapiak.

A lezárt terület kapuját belülről ismeretlen “biztonsági szolgálat” állta el, ránézésre tucatnyi ultrának tűntek. Az embereket pofára engedték be, munkatársunk szerint “aki fideszesnek nézett ki, beengedték”, de a kb. 50 Kocsis ellen tüntetőt nem.

Egy idős nénit az egyikőjük pofon vágott, amikor megkérte őket, hogy maradjanak csöndben. A néni nagyon megszeppent, de nem sérült meg. Feljelentést tettek, sőt egy későbbi egy auschwitzos beszólás miatt is.

 

Háromnegyed 12 magasságában a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája közleményt adott ki, amiben nem tesznek említést sem az eseményt védő azonosíthatatlan ultrákról, sem a pofozkodásról. Íme a rövid kommüniké szó szerint:

“A magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. Elfogadhatatlannak tartunk és visszautasítunk minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen.”

Később újabb közleményt kaptunk, miszerint a rendezvényen résztvevő kopaszok semmilyen felkérést vagy utasítást nem kaptak az önkormányzattól. Úgy tudják, a két csoport közti korábbi személyes nézeteltérés miatt jelentek meg. Arról mindenesetre nem írtak, hogy a biztosítást végző közterület-felügyelők miért nem léptek közbe a két csoport veszekedésekor, ahogy a rendőrök is csak lassan (bár ez már nem a kerület asztala). Mindenesetre megjegyzik:

Az önkormányzat elnézést kér a békés megemlékezőktől, akik nem azért jöttek el az ünnepségre, hogy ilyen provokációnak és agressziónak szemtanúi legyenek Szent István napján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik