Belföld

A KDNP szerint csak riogattak a vasárnapi zárva tartás következményeivel

zarva(210x140).jpg (Array)
zarva(210x140).jpg (Array)

Politikai célzatú hisztériakeltésről, multinacionális érdekeket kiszolgáló kórusról adott ki közleményt a párt.

A kereszténydemokraták szerint „bebizonyosodott, hogy valótlanság és riogatás volt” az, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt kereskedelmi dolgozókat kell elbocsátani. A kisebbik kormánypárt ezzel arra reagált, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium friss adatai a kiskereskedelmi forgalom növekedését mutatták.

A párt szerint „alaptalan hazugság” volt Dávid Ferenc, a Vállalkozók Országos Szövetsége és Gaskó István, a Liga Szakszervezetek vezetőjének „politikai célzatú hisztériakeltése”. Hozzátették: „a multinacionális érdekeket kiszolgáló kórus” ötvenezer kereskedelmi dolgozó elbocsátásáról és gazdasági visszaesésről beszélt, pedig „a szabad vasárnap bevezetése óta kiderült”, hogy senkit nem bocsátottak el és „a forgalom jelentősen nőtt”.

A párt szerint „ellentmondásos, hogy miközben az egész világon a legrégebbi szociáldemokrata követelések közé tartozik a szabad vasárnap, hazánkban éppen bizonyos szocialisták és egyes szakszervezetek támadják a KDNP által kezdeményezett szabad vasárnap intézményét”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik