Belföld

ŐsFehérvár kártya 2014-ben is

ősfehérvár (ősfehérvár, )
ősfehérvár (ősfehérvár, )

Megismerték és megszerették a helyiek az ŐsFehérvár kártyát, amellyel 2014-ben is kedvezményesen vásárolhatnak és látogathatják a kulturális intézményeket. Csütörtöktől kapható az idei városkártya, amelyet sajtótájékoztatón mutattak be a Fehérvári Ajándékboltban.

2009 júniusában indult útjára az ŐsFehérvár Program, amelyhez azóta immár közel 300 elfogadóhely csatlakozott. Az idei immár az ötödik városkártya.

Fehérvár a fehérváriakért

„Azon túl, hogy a fehérváriak kedvezményesen vásárolhatnak a kártyával, a helyi közösség építésének is jó példája az ŐsFehérvár program, hiszen összeköt bennünket ez a városkártya. Nagyon jó volt tavaly egy Emlékéves logóval ellátott kártyát használni. Szeretném megköszönni, hogy mindig odafigyelnek a program megvalósítói a város ünnepi eseményeire. Örülök annak is, hogy a Fehérvári Ajándékboltban mutatjuk be a 2014-es kártyát. Régi álmunk valósult meg, amikor megnyitottuk ezt az üzletet, és minden alkalommal felhívjuk az itt élők figyelmét arra, hogy ha ajándékot szeretnének vásárolni, akkor térjenek be ide. Szép kézműves tárgyakat és sportrelikviákat is vásárolhatnak a fehérváriak és a turisták egyaránt.” – mondta el Brájer Éva alpolgármester. Kitért az elkövetkező időszak terveire is, amelyek között a Koronás Játszópark kiemelt helyen szerepel. Mint fogalmazott, itt is az ŐsFehérvár programmal együttműködve szeretnék kialakítani azt a kedvezményrendszert, amelyet a fehérváriaknak kínálnak majd.

Megnyitása óta elfogadóhely, sőt kártyaárusító hely a Fehérvári Ajándékbolt

„Azért dolgozunk és azért vagyunk, hogy olyan termékeket forgalmazzunk, amelyek a helyi közösségről, az összetartozásról és a helyi büszkeségeinkről szólnak. A turistákat is szeretnénk mind nagyobb számban kiszolgálni, de a fehérvári ajándéktárgyakkal, valamint a kézműves és sporttermékekkel alapvető célunk, hogy a fehérváriak is bármikor szívesen betérjenek ide. A tavaly évvégi forgalom bebizonyította, hogy erre van igény. Az idei évben is olyan ötletekkel, termékekkel készülünk, amelyekkel utat találunk hozzájuk és amelyeknek a helyiek sem tudnak majd ellenállni.” – ismertette terveiket F. Szegő Krisztina, a Fehérvári Ajándékboltot működtető Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Körülbelül 15 városról tudnak, ahol működik valamilyen formában városkártya. Ez vagy pontgyűjtő jellegű, vagy – mint Székesfehérváron is – a vásárláskor közvetlen, azonnali kedvezményt biztosít – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Fotó: ÖKK

Az ŐsFehérvár programot életre hívó Lénia Kft. ügyvezetője, Posch Ede is a kártya közösségteremtő erejére hívta fel a figyelmet. “Nemcsak hogy sok elfogadóhelyen lehet használni a városkártyát, hanem az is nagy előnye, hogy kedvezményesen vásárolhatnak a használói, sőt az ő egész családjuk is, mert nem névre szóló a kártya. Az ŐsFehérvár kártyával általában 5-10 % az árengedmény, de a legtöbb kulturális intézmény is csatlakozott az összefogáshoz, náluk akár 50 %-os kedvezményt is kaphatnak a felhasználók.”

Az ügyvezető kitért az idei tervekre is, melyek között az ŐsFehérvár magazin havi megjelentetése a legkiemeltebb. Mint Posch Ede fogalmazott, ez jó marketingeszköz, amellyel a csatlakozó kis- és középvállalkozások megismertetését segíthetnék, valamint a program nyújtotta kedvezményes vásárlási lehetőségeket is mindenkihez eljuttathatnák.

Idén is 20 ezer városkártyát bocsátanak ki, amelyekhez közel 30 helyen juthatnak hozzá. Részletek itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik