Belföld

Nyitott hivatalok a Dunakanyarban is

okmányiroda (okmányiroda)
okmányiroda (okmányiroda)

Országszerte megrendezik a Kormányhivatalok Nyílt Napját november 28-án, csütörtökön.

Minden megyei és fővárosi kormányhivatal, valamint a szakigazgatási szervek és a járási hivatalok is bekapcsolódnak a programokba. A szervezet honlapja szerint a nyílt nap célja, hogy az állampolgárok betekintést nyerjenek a hivatalok életébe, és megtapasztalhassák, a közigazgatás átalakítása valóban az ő érdekeiket szolgálja.

Árvízi kiállítások

Rendhagyó osztályfőnöki órákkal, különleges helyszínek, például laboratóriumok bemutatásával, információs pulttal, kiállítással várják az érdeklődőket a legtöbb helyen. Az árvízben érintett járások, így Komárom-Esztergom megyében az esztergomi, illetve Pest megyében a dunakeszi, szentendrei, szobi és váci járás is külön kiállítással készül az eseményre. A fotósorozatokon és a hozzá kapcsolódó tájékoztatón az érdeklődők bepillantást nyerhetnek minden idők legnagyobb árvízének pillanataiba.

Cipősdobozokat is várnak

A nyílt nappal indul el a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében az immár hagyományosnak mondható „Cipősdoboz akció”is, melynek keretében Pest megyei rászoruló gyermekeknek gyűjtenek ajándékot a hivatal munkatársai. Idén először a segíteni szándékozó állampolgároknak is szól a felhívás, a jó minőségű játékokat, könyveket, ruhákat a járási hivatalokhoz lehet eljuttatni.

Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik