Belföld

Gyurcsány: reménytelenség a szemekben Szegeden

A DK elnöke azt mondta: szegedi fogadóóráján mélyszegénységgel és reménytelenséggel találkozott, de ennek dacára őszinte beszéd kell.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a héten Szegeden fogadóórát és fórumot tartott a Demokratikus Koalíció vezetője. Gyurcsány Ferenc szegedi látogatása után egy vele készült interjúban elmondta, hogy egészen megdöbbentő volt hallani az emberektől,hogy a legmélyebb szegénység elérte a nagyvárosokat is, olyan virágzóakat is mint Szeged. Azt ellenzéki pártelnök azt is hozzátette, hogy fiatal egyetemisták tőle kértek tanácsot, hogy elmenjenek-e az országból. Minderről Gyurcsány Ferenc szerint az a legsúlyosabb probléma, ami megtörténhet, hogy a reménytelenséget látta a vele beszélgetők szemében.

Ennek ellenére úgy vélte: aki ma szociális ígéretekkel, ingyenes felsőoktatással és hasonlókkal kampányol, hiú reményeket táplál. Fájdalmasak az igaz mondatok, de nincs más választás a pártvezető szerint. Gyurcsány Ferenc úgy gondolja: az országot növekvő pályára kell állítani, rendbe kell tenni a gazdaságot, és annak a jövedelméből lehet többet adni. A választók most nem várhatnak többet, mint szimbolikus gesztusokat. „Őszinte, időnként nyers beszédet javaslok, radikális szembefordulást a Fidesszel és mérsékelt mondatokat a jövőre nézve.” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik