Belföld

Átverte leendő lakóit a győri főbérlő

A 36 éves férfi vagy féltucat érdeklődőt vert át: beszedte a kauciót, de a lakást nem adta oda a bérlőnek.

A 36 éves férfi minden esetben a költözés előtti napokban „falcolt ki” ingatlana bérbeadásából. Mintegy fél tucat bérlőtől csalta ki az ingatlan kéthavi kaucióját.

Internetes portálokon kínálta garzonlakásának bérbeadását Győrben a 36 éves helyi férfi 2013 júliusától. A kedvező áru és Adyváros szívében található bérleményre több érdeklődő is jelentkezett. Minden esetben készségesen mutatta meg ingatlanát leendő bérlőinek, akiktől alkalmanként harminc- és százötvenezer forint közötti kauciót vett át.

A készpénz mozgásáról minden esetben készített átvételi elismervényt, melyet aláírásával igazolt. Lakásának bérbeadását azzal indokolta, hogy családjával egy nagyobb ingatlanba szeretne költözni, ezért garzonlakását kiköltözését követően, rendezett állapotban adja át a leendő bérlőnek. Ígéretét egyszer sem tartotta be.

A bérbeadás előtt pár nappal telefonon hívta fel leendő bérlőjét. Mindig más történettel állt elő, hogy a szerződésben rögzített időpontot miért nem tudja betartani. Bérlőjét egy darabig hitegette a kaució visszafizetésével, de ígéretét a mai napig nem teljesítette.

A győri nyomozók 2013. október 7-én gyanúsítottként hallgatták ki a mintegy fél tucat csalás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 36 éves győri férfit, aki a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett.

A férfi ellen a Győri Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy minden esetben körültekintően járjanak el, ha ingatlant kívánnak bérbe venni. Az ügylet lebonyolításához kérjék szakember segítségét. A kaució kifizetését lehetőség szerint a bérlemény bérbevételének napján, elismervény ellenében adják át a tulajdonos részére. A jogügylettel kapcsolatban őrizzék meg gyanújukat, józan éberségüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik