Belföld

DK a Fidesz-kongresszusról: “Orbán = Rákosi”

orbán fideszkongr. (orbán viktor, )
orbán fideszkongr. (orbán viktor, )

Reagált az ellenzék a mai Fidesz-kongresszusra.

Javában dübörög a Fidesz-kongresszus. A nap kérdésére, mely szerint az egyetlen jelölt közül vajon sikerült-e Orbán Viktornak nyerni az elnökválasztáson, már választ kaptunk. Arra is, hogy Lázár János miniszterelnökségi államtitkár lesz-e az új Fidesz-alelnök.

Megtudtuk már azt is, hogy Szanyi Tibor mit gondol az államtitkár államtitkárrá választásáról (“A főnyelv a legfőbb fekete lyukba hatol”), ahogy Deutsch Tamás véleménye is ismert már (Deutsch: Fidesz=Apple). Most megszólalt a DK és az MSZP is.

“Orbán = Rákosi”

A DK szerint Orbán Viktor már úgy beszél, mint Rákosi Mátyás 1952-ben. A külföld ellenünk van, a csúnya külföldiek “báncsák” az országot, harcoljunk a karvalytőke és a belső ellenségek ellen. De a párt szerint ahogy Rákosi hazudott, Orbán is hazudik. Orbán, amikor harcra buzdít, saját démonaival küszködik a szétlopott, a közös bűnök elhallgatásáért haveroknak elosztott vagyonok legtetején.

A kongresszuson Orbán Viktor beszédében hosszan beszélt a rezsicsökkentésről, kijelentve, kormánya nem tűri el tovább a magánmonopóliumokat, az erőfölénnyel való visszaélést. Az árcsökkentési program őszi folytatásáról azt mondta: “eddig sem voltunk az unió kedvencei, a nagy nemzetközi monopóliumok liblingjei sem mi voltunk, az újabb rezsicsökkentéssel viszont végképp kihúztuk a gyufát”. Ezért szerinte mindenki fel fog vonulni Magyarországgal szemben, “bülbülszavú bankárok, mohó multinacionális cégek, az őket kiszolgáló brüsszeli bürokraták és az ő hazai apródjaik”.

A Demokratikus Koalíció hozzátette: nem a nemzetközi helyzet fokozódik, hanem a saját bukásuk közeleg. “A megnyomorított, megalázott millióknak elege lesz ebből a rothadt rendszerből. A demokratikus ellenzék, és benne a Demokratikus Koalíció felelőssége, hogy Orbánt és maffiakormányát kiseprűzzük a hatalomból és helyreállítsuk a demokráciát, a szabadság és a szolidaritás Köztársaságát” – írták közleményükben.

MSZP: Orbán Viktor épített egy magyar valóságtól elkülönített szigetet

Az MSZP azt közölte: lehet, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kongresszusán megjelent mintegy 1200 küldött boldog, és úgy gondolja, hogy minden rendben van és rendben is lesz Magyarországon, de a magyar emberek elsöprő többsége nem így érzi.

“A kongresszusi sikerjelentések azt mutatták meg, hogy Orbán Viktor épített egy, a magyar valóságtól elkülönített szigetet, ahol az övéi az élet napos oldalán állnak.Az elhangzottakból is világosan látszik, hogy a Fidesz vezető politikusai egyetlen érdemi gondolatot sem képesek megfogalmazni Magyarország jövőjéről” – írták.

A párt hozzátette: lehet, hogy az egész világ ellen harcoló Orbán Viktor a kongresszusi küldöttek tapsviharában állva szépnek látja Magyarország jövőjét, de aki ennyit háborúzik, annak nem marad ideje az építkezésre. Magyarország nem örökös háborúban, hanem békében és biztonságban kíván élni. “Orbán Viktor jövőtlen világképével szemben a magyar családok végre valódi biztonságra, nyugodtabb és tervezhetőbb hétköznapokra vágynak” – vélekedtek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik