Belföld

Amerikát sejti a hallgatók mögött a Magyar Nemzet

diáktüntetés (diáktüntetés)
diáktüntetés (diáktüntetés)

A Hallgatói Hálózat néhány tagja a hétvégén állítólag részt vett egy közösségszervező tréningen. A HírTv és a Magyar Nemzet külföldi összeesküvést sejt.

Zártkörű közösségépítő tréningen vett részt a Hallgatói Hálózat (HaHa) néhány tagja a hétvégén, melyet amerikai szakemberek tartottak – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokból segítik stratégiai tanácsokkal a HaHa diákjait. Az újság azt állítja, ezek a szakemberek arra is felkészítik a hallgatókat, hogyan gyakoroljanak nyomást a kormányra és hogyan szerveződjenek.


Fotó: Neményi Márton

A Magyar Nemzet anyaga és a HírTv tudósítása szerint a tréninget, a Civil Kollégium Alapítvány szervezte, “azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak”.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként 1989-ben a Soros Alapítvány ösztöndíjával tanult Angliában, az oxfordi Pembroke Collegeben.

A Hallgatói Hálózat egyik aktivistája, Kóbor Andrea a Klubrádiónak azt nyilatkozta, valóban adott nekik tanácsokat egy civil mozgalom a hétvégén, de a Magyar Nemzetben leírtakkal ellentétben szó nincs politikai elfogultságról, mert elismert oktatókról van szó.

Korábban listáztak

A Magyar Nemzet egyébként korábban is pellengérre állította a felsőoktatásért küzdő hallgatókat. Tavaly decemberben a hallgatói önkormányzatok vezetőit listázták címlapon, egyesével közölve róluk, hogy melyikük hány éve jár egyetemre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik