Belföld

Székesfehérvár is házigazda lesz a Nemzetközi Hőlégballon Karneválon

hőlégballon (hőlégballon)
hőlégballon (hőlégballon)

Szeptember 5-én tartják a látványos belvárosi megnyitót.

Szeptember 5. és 9. között zajlik a XVIII. Velencei-tavi Nemzetközi TOTALGAZ Hőlégballon Karnevál. A rendezvénysorozat történetét és részletes programjait sajtótájékoztatón ismertették.

Az idei évben Székesfehérvár is társul házigazdaként az eddigi rendezőhöz, Gárdonyhoz. Ennek jelentőségéről Róth Péter alpolgármester szólt:

„Nagyon örülök, hogy ez a program összeköti Székesfehérvár és a Velencei-tó értékeit, ami turisztikai szempontból is  eredményes lehet. Eddig is jó volt látni, ahogy kora ősszel színessé vált Fehérvár ege a ballonoktól, az idén ismét várjuk ezt.”

„Húsz éve szervezzük meg a hőlégballonversenyt, azóta a magyarok mellett több mint 10 nemzet ballonosai látogattak el hozzánk (franciák, olaszok, németek, szlovének, horvátok, lengyelek, osztrákok stb.). A magyar és külföldi ballonos társadalomban jó a hírünk, várják meghívóinkat. A székesfehérvári, gárdonyi és más tó környéki lakosok megszerették rendezvényeinket, örömmel várnak bennünket. A közel száz felszállás (felszállásonként 15-25 ballon) folyamán nem történt soha repülőesemény, sérülés” – mondta el Pálosfalvi Brúnó, a szervező Sky Team Hőlégballon Repülő Közhasznú Egyesület elnöke.

A Hőlégballon Karnevál fő támogatójának képviseletében Bagladi Lajos – aki maga is 25 éven át aktívan repült – vett részt a sajtótájékoztatón. A hőlégballonokat hajtó propán-bután gázról beszélt az osztályvezető: „Az üzemanyag egyre nagyobb hányadát teszi ki a repülési költségeknek, ezért is hatékony az együttműködés, cégünk ennek biztosításával tudja támogatni a számunkra értékes rendezvényt.”

A rendezvény szervezőinek képviseletében szólt Wagner Péter is. Mint elhangzott, a Nemzetközi Hőlégballon Karnevál megnyitóját szeptember 5-én, szerdán Székesfehérváron tartják. 17 órakor felvonulás indul, a ballonos autók több irányból, rendőri felvezetéssel érkeznek a megnyitó helyszínére. 18 órakor az Alba Plaza előtti téren kerül sor a köszöntőkre és egy táncműsorra. Majd – ha az időjárás is engedi – egy igazán látványos elem következik: két hőlégballon emelkedik fel a belvárosban!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik