Belföld

Napos és erősen felhős időszakok váltakoznak

felhős-ég (felhők, )
felhős-ég (felhők, )

Az északi, északkeleti szél napközben több helyen megerősödik, pénteken a keleti országrészben helyenként viharossá is fokozódik.

A kontinens északi felén nagyméretű anticiklon helyezkedik el, területén napos, eseménytelen az idő. A magasnyomás nyugati felén meleg a levegő, ott a hőmérséklet csúcsértéke 22, 28 fok között változik, keleti peremén viszont hűvös levegő halad dél, délkelet felé. Északkelet-Európában mindössze 13, 15 fok a délutáni hőmérséklet, de a Kelet-európai-síkságon, a Balkán-félszigeten is mérséklődött a felmelegedés.

A Kárpát-medence déli területei felett, valamint Délkelet-Európában többfelé erősen felhős az ég, zápor, a Fekete-tenger térségében zivatar is kialakul. Európa legmelegebb része továbbra is a Pireneusi-félsziget, ahol 30, 33 fokig melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medence időjárását szombat estig az említett anticiklon peremén áramló kissé hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Napos és erősen felhős időszakok váltakoznak; pénteken főként délnyugaton, szombaton délen, délkeleten lesz erősebben felhős az ég, és ott kisebb esőre, záporesőre is számítani lehet. Az északi, északkeleti szél napközben több helyen megerősödik, pénteken a keleti országrészben helyenként viharossá is fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 24 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik