Belföld

Hétfőig módosítható a keresztféléves jelentkezés

A meghirdetett képzések ponthatárait várhatóan január 14-én állapítják meg.

Hétfőig lehet módosítani a felsőoktatási keresztféléves képzésekre érvényes jelentkezések sorrendjét, de új képzés megjelölésére már nincs mód. Az érvényes felvételi kérelmet benyújtók regisztrációs levele tartalmazza a jelentkezéskor közölt adatokat és a 12 jegyű felvételi azonosító számot. Erre a számra kell hivatkozni a 2011. évi keresztféléves felvételi eljárással kapcsolatos ügyintézéskor.

Lehetőség van a személyes adatok és a jelentkezések módosítására is. A személyes adatok módosítását akkor kell kérni, ha a megadott adatok időközben megváltoztak, vagy adatrögzítési hiba történt. Az adatok módosításához a honlap kérvénytárában találhatók formanyomtatványok. Egy alkalommal lehet változtatni a jelentkezéskor megadott jelentkezési sorrenden is.

Az adatmódosítás és a dokumentummásolatok pótlásának határideje 2011. január 1., de mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért van erre január 3-ig lehetőség, kétféleképpen: elektronikusan a www.felvi.hu honlapon az e-felvételiben az e-ügyintézés keretében, valamint postai úton (Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

A 2011 februárjában induló keresztféléves képzésekre jelentkezők száma az előző évi 12.311-ről 15.590-re nőtt. A jelentkezők 71 százaléka mesterképzésre, 15 százaléka felsőfokú szakképzésre, 14 százaléka alapképzésre nyújtott be kérelmet. Az első helyes jelentkezéseket nézve a diákok 37 százaléka gazdaságtudományi, 23 százaléka műszaki, 11 százaléka agrár-, 7 százaléka informatikai szakra pályázott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik