Belföld

Árvíz után pénzügyi botrány Edelényben?

A VPOP 12 milliós árvízi vis maior kérelem miatt nyomoz.

A Magyar Hírlap információi szerint a VPOP 12 millió forintnyi üzemanyaggal támogatta a települést, a Belügyminisztérium gyanúja szerint azonban Edelény ezt az összeget kiadásként állította be és ki akarta fizettetni a tárca vis maior keretével.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, a VPOP nyomozószolgálata eljárást folytat feljelentés alapján jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűncselekmény gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen, az eljárás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik. Azt, hogy ki tette a feljelentést, a szóvivő nem árulta el.

Molnár Oszkár polgármester közleményében az áll, hogy a hivatal a védekezési költségekről valóságos nyilatkozatokat és okiratokat nyújtott be, nem élt vissza semmilyen támogatással, a vámosoktól kapott üzemanyagot pedig jogszerűen használta fel. A polgármester elismerte, valóban van elszámolási vitájuk, a Belügyminisztérium ugyanis egyes számlákat nem akar kifizetni, de tovább egyeztetnek. Szerinte a feljelentést politikai ellenlábasai tették.

AJÁNLOTT LINK:

Visszaélhettek Edelényben a támogatással (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik