Belföld

Tavaszra lesz preambuluma az alkotmánynak

Orbán Viktor azt javasolja az embereknek, ha hitelt vesznek fel, forint alapút igényeljenek.

Tavaszra lesz preambuluma az alkotmánynak – jelentette ki Orbán Viktor szerdán, miután részt vett az LMP frakcióülésén. A miniszterelnök szerint ha megszületik a preambulum, a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozat okafogyottá válik.

Sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy azt javasolja az embereknek, ha hitelt vesznek fel, forint alapút igényeljenek. A nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kifüggesztésével kapcsolatban úgy fogalmazott: a kormány kellő eleganciával fogalmazta meg a szándékát: ott, ahol kormányzati alkalmazottak dolgoznak, a dokumentumnak láthatónak kell lennie.

“Továbbra sem nyugszom bele abba, hogy akárcsak egy olyan állami alkalmazott is legyen Magyarországon, aki azt gondolja, hogy lehet folytatni azt, mint ami az elmúlt nyolc évben Magyarországon történt”. Ezt a változást minden állami alkalmazottnak látnia kell: nincs lopás, nincs hatalmaskodás, nincs többé olyan, hogy az állampolgárt nem segítségre szoruló ügyfélnek tekintik, hanem alávetettnek – sorolta a kormányfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik