Belföld

Sólyom lánctalpason járja be Felsőzsolcát

A köztársasági elnök az árvízi helyzetről tájékozódik.

Egy lánctalpas katonai járművel viszik körbe az elárasztott Felsőzsolcán Sólyom László köztársasági elnököt, aki délelőtt érkezett meg a borsodi településre, hogy az árvízi helyzetről a helyszínen tájékozódjon. Az államfő a miskolci reptérre érkezett meg délelőtt 10 óra előtt, onnan vitték ki az árvíz sújtotta területre.

Sólyom László a település bejárása után azt mondta: több helyen nem érnek össze a gátak, kaotikus helyzetet okozott a védművek tulajdonviszonyainak rendezetlensége is. Az államfő szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre, a polgármestereknek pedig képzésben kellene részesülniük, mert bebizonyosodott, hogy vannak olyan polgármesterek, akik ilyenkor nem állnak a helyzet magaslatán.

A településen az árvízzel kapcsolatos friss hír, hogy megindult az apadás, hétfőn délelőtt körülbelül 10 centiméterrel volt alacsonyabb a vízállás, mint egy nappal korábban. Az éjszaka több helyen átvágták a gátakat, hogy megkönnyítsék a víz lefolyását, de a városban helyenként még mindig két méter mély víz van.

Az elöntött településről a köztársasági elnök Miskolcra megy, a sportcsarnokban elhelyezett kitelepítettekhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik