Belföld

Sólyom lánctalpason járja be Felsőzsolcát

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 06. 07. 12:06

A köztársasági elnök az árvízi helyzetről tájékozódik.

Egy lánctalpas katonai járművel viszik körbe az elárasztott Felsőzsolcán Sólyom László köztársasági elnököt, aki délelőtt érkezett meg a borsodi településre, hogy az árvízi helyzetről a helyszínen tájékozódjon. Az államfő a miskolci reptérre érkezett meg délelőtt 10 óra előtt, onnan vitték ki az árvíz sújtotta területre.

Sólyom László a település bejárása után azt mondta: több helyen nem érnek össze a gátak, kaotikus helyzetet okozott a védművek tulajdonviszonyainak rendezetlensége is. Az államfő szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre, a polgármestereknek pedig képzésben kellene részesülniük, mert bebizonyosodott, hogy vannak olyan polgármesterek, akik ilyenkor nem állnak a helyzet magaslatán.

A településen az árvízzel kapcsolatos friss hír, hogy megindult az apadás, hétfőn délelőtt körülbelül 10 centiméterrel volt alacsonyabb a vízállás, mint egy nappal korábban. Az éjszaka több helyen átvágták a gátakat, hogy megkönnyítsék a víz lefolyását, de a városban helyenként még mindig két méter mély víz van.

Az elöntött településről a köztársasági elnök Miskolcra megy, a sportcsarnokban elhelyezett kitelepítettekhez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.