Belföld

Kövér leültette Orbánt

Mozgalmasan kezdődött az Országgyűlés mai ülése. Egyebek mellett az történt, hogy az elnöklő Kövér László rendreutasította az LMP-s Schiffer András beszédét bekiabálásokkal megzavaró fideszeseket, és megtornáztatta a miniszterelnököt.

A parlament mai ülését Orbán Viktor napirend előtti felszólalása kezdte, melyre utóbb a frakcióvezetők reagálhattak. A jobbikos Balczó azon sajnálkozott, hogy az unós jogszabályok erősebbek, mint a magyar alkotmány, a szocialista Mesterházy Attila azt kérdezte a miniszterelnöktől, egyetért-e a fideszes Wittner Mária múlt heti “halálozós” véleményével.

Ezt követően az LMP-s Schiffer András kapott szót, aki azt kifogásolta, hogy az új alaptörvényből kimarad az egészséges élethez való jog, majd megkérdezte a miniszterelnököt: “Mi akadályozza abban, hogy egy megerősítő népszavazásra bocsássák az alkotmányt?”. Szavait fideszes bekiabálások zavarták meg, mire Kövér László helyreutasította saját párttársait. Felhívta a fideszesek figyelmét arra a tényre, hogy a miniszterelnöknek lesz módja válaszolni, plusz a képviselők a következő frakcióülésen elmondhatják véleményüket.

Ez után némi zavar támadt az ülésvezetésben, ugyanis Kövér monitorán nem volt nyoma annak, hogy kormánypárti frakcióvezetők is hozzászólnának a vitához. Így Orbán Viktort szólította, aztán mégiscsak az integető Harrach Péternek adta meg a szót – a miniszterelnök pedig visszaült a székére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik