Elpusztult a híres, orosz kémdelfin

Az állat 5 éve jelent meg Norvégiában, és egy hámot viselt, amelyen egy kamera, valamint a „Szentpétervár felszerelése” szöveg állt.

Holtan találtak rá Hvaldimirre, a feltételezések szerint orosz kémnek kiképzett belugára – írja a BBC. Tetemét Norvégia partjainál, a vízen lebegve fedezték fel, ezután a legközelebbi kikötőbe szállították.

A fehér bálna először 5 éve tűnt fel az északi ország vizeiben, és egy hámot viselt, amelyen egy kamera, valamint a „Szentpétervár felszerelése” szöveg állt. Emiatt sokan egyből arra gondoltak, hogy egy, az oroszok által kémnek kiképzett állat lehet, de ezt Moszkva sosem kommentálta. Az elméletet viszont az a tény is erősítette, hogy Hvaldimir, jól láthatóan, hozzá volt szokva az emberekhez.

Hvaldimir, aki népszerű szenzációvá vált a környéken, 15 éves volt. Ez, fajánál, egyáltalán nem számít idősnek, hiszen a fehér delfinek akár 60 évig is élhetnek. Pusztulásának okát viszont egyelőre nem tudni, egyértelmű sérülések, amelyek a kimúlásához vezethettek volna, nem látszanak rajta.

Kapcsolódó
Ismét feltűnt az orosz kémdelfin
Három éve látták utoljára, azóta felgyorsult a mozgása.