Tudomány zöldövezet

Szarvasokat lő, hogy oroszlánjait etesse egy brit farmer

ap-images / Getty Images
ap-images / Getty Images

Engedélyt kapott egy brit farmer a szarvasok kilövésére, hogy húsukkal oroszlánjait etethesse – írja a BBC. Andy Johnson a Johnsons of Old Hurst nevű létesítményt működteti, amely egyben gazdabolt, hentesüzlet, étterem és állatkert, amelyben az oroszlánok mellett krokodilok, pumák és szurikáták is élnek.

Az illetékes hatóságok engedélyezték Johnsonnak, hogy a térség szarvasaira vadászhasson állatainak etetése, és hentesüzlete ellátása érdekében. Elmondása szerint a területen amúgy is szükséges a szarvaspopulációk ritkítása, mivel természetes ragadozóik nincsenek ezeknek az állatoknak a környéken.

Johnson azt nyilatkozta, hogy oroszlánjait többnyire azzal a szarvashússal eteti, amelyet a hentesüzletében nem tud eladni, emellett más közeli gazdák is küldenek neki szarvashúst, valamint esetenként elütött állatokat is ad a nagymacskáknak.

A férfi szerint a szarvasok kilövése hasznos a környezet és a lakosság számára is, hiszen ezek inváziós állatok, amik évente nagyjából 4,5 millió font (2 milliárd forint) kárt okoznak a termények lelegelésével, valamint kiszorítják az őshonos fajokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik