Tudomány

Így udvarol egymásnak két szerelmes albatrosz

Ebben a bizonytalan, stresszben gazdag világban pontosan az ilyen aranyos videókra van szükségünk: egy kihalt csendes-óceáni szigeten egy albatroszpár násztáncát láthatjuk. A videót az amerikai hal- és vadvilágszolgálat osztotta meg Facebookon.

 

Today is #InternationalDanceDay so let’s boogie! 💃💃

Looking for some new moves? Take notes on this gooney couple’s courtship dance! Every fall, nearly 1 million Laysan albatross return to Midway Atoll National Wildlife Refuge to mate and nest, which means that there is a whole lot of dancing 😍

📸Pair of Laysan albatross dance in a field full of albatross by Lauren Pederson

Közzétette: Pacific Islands: U.S. Fish and Wildlife Service – 2020. április 29., szerda

 

Minden évben majdnem egymillió Laysan-albatrosz tér vissza a Midway-atollra, hogy biztonságban párosodhassanak, és kikölthessék a fiókáikat. A szigeteken szerencsére a madaraknak nincs természetes ellenségük, így három albatroszfaj is fészkel errefelé.

A Laysan-albatrosz egy életre választ párt magának, méghozzá nagyobb részben a videón is látható furcsa udvarlás alapján. A táncot csak azok a madarak járják, amelyek először fognak fészket rakni, így egy friss kapcsolat kialakulását követhetjük nyomon a felvételeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik