Tudomány zöldövezet

Környezetbarát drogdílerek bukkantak fel egy angol városban

24.hu
24.hu

2019. 01. 11. 12:23

A drogdílerek tevékenységük során számos erkölcsileg megkérdőjelezhető dolgot tesznek, úgy tűnik azonban, hogy a környezet megóvásáért képesek tenni.
Korábban a témában:

Napjainkra a műanyag az egyik legkomolyabb környezetvédelmi problémává vált, a hulladék valósággal ellepi az óceánokat. A problémát felismerve világszerte egyre több helyen hoznak olyan jogszabályokat, melyekkel a műanyagok használatát igyekeznek visszaszorítani.

Men holding plastic shopping bag with vegetables in a typical Turkish greengrocery bazaar in Eskisehir, Turkey.
Egy országban 3 hónap alatt szinte teljesen eltűntek a nejlonzacskók
A nejlonzacskók nem valamilyen jogszabály, hanem a magánvállalatok döntése miatt kezdtek el kiszorulni.

A környezet megóvásáért a magánszemélyek is tehetnek az újrahasznosítható és a gyorsan lebomló műanyagok használatával, és úgy tűnik, hogy egyes birminghami drogdílerek is eldöntötték, hogy tesznek a műanyagszennyezés visszaszorításáért – írja az IFLScience.

Az angol városban az utóbbi időkben egyre több terjesztő kezdett el a hagyományos tasakok és celofán helyett újrahasznosítható tárolókat használni a kábítószer kiosztásához. A helyi drogfogyasztók a szereket olyan műanyagfiolákban kapják, amelyeket kimoshatnak, majd ismét felhasználhatnak.

A történetről egy kokainhasználó nyilatkozott a Metrónak. Mint mesélte, először azt hitte, dílere viccel, amikor fiolában adta át a kábítószert, utóbb azonban kiderült, hogy teljesen komolyan gondolja a dolgot.

Mondtam neki, hogy nem érdekel a környezet, és valószínűleg maga a kokain sem lehet túl környezetbarát, de elmondta, hogy rengeteg hipszter vásárlója van, akik imádják a megoldást

– nyilatkozta a férfi.

A férfi egyébként nem tévedett, a kokain előállítása és értékesítése valóban komoly környezet- és természetvédelmi kockázatot jelent. A kábítószer gyártása és terjesztése rengeteg emberi életbe kerül, a kokaültetvények kialakítása és fenntartása ráadásul fakivágással és szennyezéssel is jár.

Kiemelt fotó: Pixabay

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.