Tech

Bemutatkozott a Xiaomi eddigi legkülönlegesebb mobilja

Néhány napja már írtunk a Xiaomi egyik legújabb készülékéről, a Mi Mix Foldról, amiről a gyártó már a hivatalos bejelentés előtt elárulta, hogy folyékony kameralencse kap benne helyet. A kínai gyártó végül március 30-án, a Xiami Mi 11 Ultra leleplezése után egy nappal mutatta be az új készüléket, aminek nemcsak a kamerája különleges, de a kialakítása is,

hiszen ez a cég első hajlítható kijelzős okostelefonja.

A mobil OLED paneles kijelzője kinyitva 8,01 hüvelykes, WQHD+ felbontással, tehát akár csak a Galaxy Z Fold 2 vagy a Huawei Mate X2 esetében, nyitott állapotban itt is egy kisebb táblagépet kapunk. A gyártó szerint a saját fejlesztésű zsanérjuk a kijelzővel együtt legalább 200 ezer nyitást és összecsukást bír ki, tehát ha valaki naponta harmincszor kinyitja, akkor is évekig helyt kell állnia a szerkezet és a képernyőnek. Kinyitni viszont nem mindig muszáj a telefont, hiszen van egy külső kijelzője is, 6,52 hüvelykes AMOLED panellel és 840 x 2520 pixeles felbontással.

Xiaomi

A burkolat alatt egy csúcskategóriás Qualcomm Snapdragon 888 processzor dolgozik, amit 12 vagy 16 GB LPDDR5 RAM egészíthet ki, méghozzá 256 vagy 512 GB tárhely társaságában. Emellé kapunk még egy 5020 milliamperórás akkumulátort, amit 67 wattal lehet gyorstölteni. ez azt jelenti, hogy a mobil kevesebb, mint 40 perc alatt maximumra tölthető.

A legérdekesebb persze nem ez, és még csak nem is a hajlítható belső kijelző, hanem a mobilok szegmensében egészen új, korábban már megszellőztetett speciális kameratechnológia. A Liquid Lens megoldás, azaz a folyékony lencse a teleobjektívnél kapott szerepet: az átlátszó folyadékon egy ultravékony speciális réteg található, ami képes megváltoztatni a görbületét a gyorsabb fókuszálás és a minél kisebb torzítás érdekében. A végeredmény egy 8 megapixeles egység háromszoros optikai zoommal, amivel makró fotók is lőhetők, a gyártó pedig azt ígéri, hogy ez a megoldás mínusz 60 és 40 Celsius-fok között mindig hibátlanul működik. Emellé jön még a 108 megapixeles főkamera, továbbá egy 13 megapixeles széleslátószögű egység.

Ha valakinek tetszik a mobil, akkor az a rossz hírünk van, hogy a készülék egyelőre csak Kínában előrendelhető, és a Xiaomi egyelőre nem beszélt arról, hogy globálisan is elérhető lesz-e az új Mi Mix Fold. Ha igen, akkor mélyen a pénztárcába kell majd nyúlni érte, hiszen Kínában a 12/256 GB-os modell ára 470 ezer forintnak megfelelő jüan, míg a 12/512 GB-os variáns 518 ezer forintot kóstál, a legerősebb 16/512 GB-os változat már 610 ezer forint körül mozog. Ez azt jelenti, hogy Európába érve a legcombosabb variáns sem lesz sokkal olcsóbb, mint a Samsung Galaxy Z Fold 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik