Tech

Idén sem maradunk minőségi Philips tévék nélkül

2020 a Philips tévéket gyártó TP Vision eddigi legjobb éve volt: a P5-ös chippel felszerelt Philips OLED tévék több mint 100 díjat nyertek el, és jól szerepeltek a különböző teszteken – többek között nálunk is. A piaci részesedését folyamatosan növelő vállalat persze idén sem áll le, és bár a CES kütyüexpót kihagyták, január 27-én lerántották a leplet a továbbfejlesztett ötödik generációs P5 MI processzorról, és a Philips OLED 806/856, illetve a mini LED technológiát használó 9636 és 9506 készülékekről, amikben először kap helyet az új képfeldolgozó chip.

Még jobb OLED tévék

A Philips OLED 806 modell 48, 55, 65 és 77 hüvelykes, míg az OLED 856 készülék 55 és 65 hüvelykes méretben érkezik 2021 második negyedévében. Az új tévék a HLG, HDR10 és HDR10+ szabványok mellett immár támogatják a HDR10+ Adaptive formátumot is, ami egyesíti a HDR10+ dinamikus metaadatait a fényszenzorból beérkező valós idejű környezeti fényinformációkkal, aminek hála a fényerő automatikus igazodhat a tévének helyet adó szoba/helység fényviszonyaihoz a lehető legjobb képminőség érdekében.

TP Vision Végre a Philips márkanév alatt is lesz HDMI 2.1-es okostévé.

Mindkét új okostévé pengevékony, káva nélküli dizánjt kapott, fémkerettel, és nem hiányzik a Philips tévék kuriózumának számító, immár négyoldalas Ambilight háttérvilágítás sem. Fontos továbbá, hogy végre a ezek a készülékek is HDMI 2.1 csatlakozókkal érkeznek, így elérhető válnak az olyan funkciók és technológiák, mint az e-Arc, vagy a VRR a 4K-tartalmakhoz, 40 Hz-től 120 Hz-ig akár 48 Gbps sebességgel, de nem kell lemondani a Freesyncról és az ALLM-ről sem.

Kapcsolódó
Még jobb lett a Philips tévék legmenőbb funkciója
A hátlapra szerelt LED-ek már akkor is bevethetők, ha a tévé képernyőjét nem használjuk.

Az új OLED tévék erőssége továbbá az erőteljes, 50 wattos, 2.1-es hangrendszer dedikált Triple Ring technológiával, négy hátrafelé néző, a basszust kiemelő passzív hangsugárzóval, ráadásul ezen modellek esetében is elérhető a DTS Play-Fi, aminek hála a tévék könnyedén csatlakoztathatók a nagy felbontású multi room audio rendszerekhez, méghozzá vezeték nélkül.

Szintén üdvözlendő újdonság, hogy a Philips idei készülékei már a 10-es verziószámú Android TV operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, ami nemcsak új (és a korábbinál remélhetően jobb) kezelőfelületet, de újabb Chromecast verziót is jelent. Ez már csak azért is örömteli fejlemény, mert ennek köszönhetően ezekre a készülékekre már elérhető lesz a Google Stadia okostévés verziója is. Végezetül, a korábbi típusokhoz hasonlóan az okosotthon felhasználók ezúttal is választhatnak a Google Asszisztens vagy az Amazon Alexa nyújtotta hangvezérlős funkciók között.

És a többiek

Más gyártókhoz hasonlóan idén a TP Vision is piacra dobja az első mini LED technológiára épülő okostévéit, a 9636 és 9506 kódnevű modelleket, amik 65 és 75 hüvelykes méretben lesznek elérhetők, és az egyik legnagyobb különbség köztük, hogy amíg a 9636 a gyártó szerint 2000 nit fényerőre képes, addig a 9506-nál ez az érték „csak” 1500. A mini LED készülékek az OLED panellel szerelt típusokhoz hasonlóan ötödik generációs P5 MI processzorral érkeznek, kompatibilisek a a HDR10+ Adaptive formátummal és ezekről sem maradnak le a HDMI 2.1 csatlakozók, illetve az Android TV 10 sem. Hangrendszerből a 9506 ugyanazzal a megoldással rendelkezik, mint a fentebb tárgyalt tévék, viszont a 9636 már 3.1.2-es Bowers and Wilkins hangrendszerrel, Dolby Atmos Elevation és Tweeter-on-Top technológiával kerül forgalomba.

TP Vision Mini LED technológia már a Philips tévéknél is.

Az OLED, de főleg a mini LED okostévék nem lesznek olcsó vételek (bár hivatalos árak még nincsenek), de a TP Vision gondolt azokra is, akik nem tudnak/nem akarnak súlyos százezreket kiadni egy képernyőre, így idén is érkezik a méltán népszerű és általunk is kedvelt Performance sorozat új tagja, a Philips 8506, ami 43, 50, 58, 65, 70 és 75 hüvelykes méretekben lesz elérhető.

Ez a modell is P5 képfeldolgozó processzoral érkezik (de nem a legújabb, mesterséges intelligenciás verzióval), itt is adott az új konzolokhoz kiemelten fontos HDMI 2.1, a hagyományos háttérvilágítással dolgozó panelt pedig 20 wattos hangrendszer, DTS Play-Fi funkció, háromoldalas Ambilight, Android TV 10, Google Asszisztens és Amazon Alexa egészíti ki.

TP Vision Az olcsóbb Performance sorozat sem marad 2021-es modell nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik