Erős Antónia: 50-es nőnek lenni elképesztően felszabadító, jó esetben ekkor már van egy szép, hosszú házasságunk, szerető családunk, gyerekeink

Friss interjújában a férjéről és 15 éves ikreiről is mesélt a műsorvezető.

Jövő havi születésnapja apropóján a Meglepetés magazinnak adott interjút Erős Antónia, melyben arról is beszélt, hogy az öregedést az élet természetes velejárójának tartja, amivel nem foglalkozik görcsösen.

Nem ítélem el, ha valaki plasztikai műtétet végeztet el magán, de én még nem feküdtem orvos szikéje alá azért, hogy fiatalabbnak vagy szebbnek nézzek ki. Bizonyos kozmetikai kezeléseket igénybe veszek, de csak azért, hogy lassítsam az öregedési folyamatot és megőrizzem a bőröm állagát. Szerintem ötvenes nőnek lenni elképesztően felszabadító érzés, ugyanis jó esetben ekkor már van egy szép és hosszú házasságunk, szerető családunk, gyerekeink és megbízható baráti körünk, akikre számíthatunk

– magyarázta a műsorvezető, hozzátéve: „jó programokkal, sok élménnyel és rengeteg nevetéssel tehetünk a legtöbbet azért, hogy a lelkünkben fiatalok maradjunk, és elégedettek legyünk az életünkkel”.

Az interjú során Erős a férjéről is mesélt, akivel 1997 óta élnek házasságban. Mint mondja, sokszor megkapja, hogy a párja olyan, mint Columbo felesége, aki egyszer sem volt látható a krimisorozatban, mindig csak utalást tett rá a nyomozó.

Az igazság az, hogy a férjem kerüli a nyilvános szerepléseket, ráadásul mindketten viszolyogtunk volna attól, ha kikiáltanak minket valamiféle álompárnak. Szerintem álompárok nem léteznek, ahogyan álomcsaládok sem. Eszemben sincs egy ideális házasságot vizualizálni, megteszik azt helyettem elegen, aztán jól el is válnak. Nálunk is vannak gödrök és vacak időszakok, de valahogy mindig átvészeljük, mert a kapcsolatunk legfontosabb alapja, hogy szeretjük egymást. Ezért ha kell, képesek vagyunk kompromisszumot kötni, elfogadni egymás igényeit.

Kiemelte, hogy tapasztalatai szerint ha az ember harmonikus kapcsolatra vágyik, el kell engednie az önzést. Ez pedig még inkább így van, amikor közös gyerek érkezik a családba.

Egy családot egyben tartani és egészséges lelkű gyerekeket nevelni kőkemény munka.

A műsorvezető ikrei 15 évesek, és idén először külön környezetben kezdik az iskolát: Matyi ugyanis a zene, Szonja pedig az idegen nyelvek iránt érdeklődik.

Klassz gyerekeink vannak. Szorgalmasak, becsületesek, céltudatosak és szeretnek tanulni. Nagy öröm számomra, hogy az általános iskola után mindkettőjüket felvették abba a gimnáziumba, ahová eredetileg is szerettek volna járni.

A beszélgetés alkalmával Erős Antónia azt is megosztotta, hogy szerencsésnek érzi magát, amiért elkerülte az életközepi válság, és 26 év után is örömmel ül be az RTL Híradó stúdiójába.

A híradó műfaja mindennap tartogat számomra valami újdonságot, ráadásul a televíziózás a szenvedélyem. Soha nem vágytam más hivatásra. De szerintem nekem abban is szerencsém volt, hogy viszonylag későn lettem édesanya, 39 évesen. Így amikor jött volna az életközépi krízis, akkor kismamaként otthon voltam, a gyerekeimmel foglalkoztam. Az egyik legszebb időszakom volt, amikor róluk gondoskodtam. A mostani életszakaszomat pedig azért szeretem, mert Matyi és Szonja már nagyobbak, és több időnk jut a férjemmel egymásra.

Meglepetés
Címkék: erős antónia