Bűnözni kezdett egy indiai férfi, hogy bizonyítsa, életben van

Iskolában ejtett túszokat egy rádzsasztáni férfi, hogy bebizonyítsa a hatóságoknak, tévesen nyilvánították halottá.

Az indiai Baburam Bhillel olyasmi történt, ami csak kevesekkel. A rádzsasztáni Mithora nevű faluban élő férfinak postán kikézbesítették a saját halotti bizonyítványát – írja a News18 nevű indiai hírportál.

Bhil jelezte a tévedést, kérte, hogy a hatóságok korrigálják a hibát, de semmire sem ment, ezért úgy döntött, taktikát vált. Egy késsel és egy benzineskannával felfegyverkezve behatolt egy iskolába, túszul ejtett néhány diákot és tanárt, majd várta, hogy letartóztassák. Az incidens során az iskola megbízott igazgatója és az egyik tanár súlyosan megsérült.

Bhil a kihallgatásán elmondta, hogy tévesen halottá nyilvánították és azt mondták neki, hogy csak akkor tudják korrigálni a tévedést, ha hivatalosan bizonyítja, hogy életben van. Ő, attól félve, hogy ha nem cselekszik gyorsan, elveszíti az összes tulajdonát, úgy döntött, elkövet valamilyen bűnt, így a rendőrség kénytelen lesz majd bizonyítani, hogy igenis életben van.

A rendőrség közleménye szerint a különös ügyben még folyik a nyomozás, vizsgálják többek között a gyanúsított elmeállapotát.