Szórakozás

Sebestyén Balázs Tóth Gabiról: Akkor 20-án matyó hímzésben énekel Gabriella, a nemzet asszonya?

rtl és tv2
rtl és tv2
A budapesti tűzijátékról úgy vélekedik, nincs baj azzal.

A Balázsék című rádióműsorban az augusztus 20-ai tűzijáték volt a fő téma csütörtök reggel. Sebestyén Balázs szerint ez mindig nagy vitákat generál, hogy van-e értelme, avagy nincs.

A tűzijáték az egy állandó, megrágható, kiköphetetlen, lenyelhetetlen seb az augusztus 20-ai Szent István ünnep fekélyes testén, amit vagy szeretünk, vagy gyűlölünk, vagy posztolunk róla, vagy egyébként miért nem költjük szegény tanárokra, hány forintba kerül, milyen drága, vesszen az egész. Kontra: milyen jó az nekünk!

A rádiós-műsorvezető szerint nincs ezzel baj, úgyis sok pénz megy el más dolgokra, amiknek még látszata sincs.

Én azt gondolom, legyen tűzijáték. Kell az nekünk: mennyi pénzt lövünk el átlagosan nagyon nagy hülyeségekre? 70 méter, 3 emeletes, fehér színű, tengeren úszik. Mi az? Ehhez képest egyszer, augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén, Szent István, kereszténység, én nekem ebbe belefér, hogy lövünk kicsit az égbe. Annyi minden hülyeségre szórunk el sok-sok milliárdot, ez a tűzijáték csak apró, pici csepp a tengerben. (…) Szerintem ezzel az ég egy adta világon semmi baj nincs. Legyen, lőjünk, örüljünk neki, van egy szép államunk, megalapítottuk.

Sebestyén hozzátette, „ez egy kézzelfogható dolog, biztos sokan keresnek rajta, de kimegyek, megnézem”.

Később Tóth Gabira terelődött a szó:

Tényleg, most akkor matyó hímzésben énekel Gabriella 20-án? A történtek ellenére fellép ő valahol? A nemzet asszonya? Énekeljen! Úgy volt, hogy fellép, ő vág fel valami kenyeret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik