Szórakozás

Számos ténybeli tévedés és ferdítés található Harry herceg könyvében

Toby Melville - WPA Pool / Getty Images
Toby Melville - WPA Pool / Getty Images
Bár a herceg állítja, az igazságot írta le az életéről, ez nem teljesen igaz.

Harry herceg napokban megjelent memoárját rengeteg kritika éri, a benne szereplő sztorik ugyanis sokaknál kiverték a biztosítékot. Akadtak azonban olyan szemfüles internetezők is, akik ténybeli hibákat és csúsztatásokat szúrtak ki a könyvben. Ezekből a PageSix készített gyűjtést.

  • A sussexi herceg a szellemíró segítségével született emlékirataiban úgy fogalmaz, VI. Henrik az „ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük-nagyapja”, ez azonban nem lehetséges, hiszen a 15. századi angol királynak egyetlen fia volt, aki 17 évesen, utód nélkül esett el egy csatában. Így Harry nem lehet egyenes ági leszármazottja az említett uralkodónak.
  • Harry azt is állítja könyvében, hogy Meghan Markle apjának, Thomas Markle-nak első osztályú repjegyet vett Mexikóból az Egyesült Királyságba az Air New Zealand egyik járatán. Az új-zélandi légitársaság szóvivője azonban úgy nyilatkozott: sosem üzemeltettek járatokat ezen az útvonalon, ráadásul náluk csak business osztály van, első nincsen.
  • A Spare, azaz Tartalék című memoárban III. Károly másodszülött fia azt írja, az Eton bentlakásos iskolában tartózkodott, amikor tudomást szerzett dédanyja, Erzsébet anyakirályné 2002 márciusában bekövetkezett haláláról, noha tudvalevő, hogy ekkor apjával és bátyjával egy svájci sítúrán vett részt.
  • Arról is szót ejtett, hogy 1997-ben egy Xboxot kapott ajándékba születésnapjára néhai édesanyjától, Diana hercegnétől, pedig a játékkonzol csak 2001-ben került forgalomba. Egyesek szerint a herceg az 1995-ben megjelent PlayStationnel keverte össze az Xboxot.

Mindezek ellenére elég jól fogy a könyv, utoljára a hetedik Harry Potter-könyv megjelenésekor volt ekkora tömeg a brit könyvesboltokban.

Kapcsolódó
1,4 millió példány fogyott Harry herceg könyvéből egyetlen nap alatt, ezzel rekordot döntött
Még soha ennyi példányt nem vettek nem fikciós könyvből 24 óra alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik