Szórakozás

A Harry Potter sztárja elnézést kért egész Japántól felkavaró pólója miatt

Tom Felton, a Harry Potter-filmek Draco Malfoya igen sok japán haragját kiváltotta, miután posztolt egy zenés videót az Instagramjára. Nem a produkcióval volt baj, hanem a színész pólójával, az ugyanis Japán felkelő nap zászlaját ábrázolta. A zászló a nacionalizmust jelképezi a japánoknak, és a II. világháború rémségeire emlékezteti őket, tekintve, hogy ez volt a Japán Birodalmi Hadsereg hivatalos jelképe. Sporteseményeken is fel-feltűnik, mert harci szellemet szimbolizál, megítélése viszont inkább negatív, nem csoda, hogy Felton képe is erős indulatokat váltott ki sokakból. Ő maga később kért elnézést emiatt:

Őszinte bocsánatomat szeretném kifejezni, a legutóbbi Instagram-videómmal senkit nem akartam megsérteni. Ötletem sem volt, hogy a pólóm bármilyen szimbolikával rendelkezik. Egy életszerető ember vagyok, nem gyűlölködő, emiatt nagyon sajnálom, hogy megvettem, miután megismertem a jelentését. A tudatlanságom persze nem mentség semmire, ettől függetlenül is nagyon sajnálom!

— fogalmazott Felton, korrektségétől pedig meghajolunk.


Erről a pólóról volt szó egyébként, egy felhasználó osztotta meg a képet, sokak szerint igencsak túlzó a hadjárat, ami Felton ellen folyik a ruhadarab miatt. Ugyanis hivatalos eseményeken is néha-néha megjelenik a kérdéses zászló (lenti képünkön).

Fotó: Art Media/Print Collector/Getty Images

Kiemelt kép: Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik