Szórakozás

Rendőrség: kérjük, ne hívjanak minket a Facebook leállása miatt

Vészhelyzet!

Milliók szenvedtek tegnap délután a Facebook több szolgáltatásának hibája miatt. A közösségi oldalak leállása sokak számára igazi vészhelyzetnek számított. Erre reagálva a rendőrség Új-Zélandon és Ausztráliában a Twitteren kérte az emberek, hogy legyenek olyan kedvesek, és ne hívják őket a nem működő oldalak miatt – írta a Daily Mail.

Tudjuk. A mi Facebookunk és Instagramunk sem működik

– írta az új-zélandi Canterbury város rendőrsége a hivatalos Twitter-oldalán. Hozzátéve, hogy:

Sajnos semmit sem tudunk tenni ez ellen, mert, ugye, azok Amerikában vannak, mit meg a rendőrség vagyunk. Kérjük ne hívjanak emiatt minket. Szépen kérjük.

Hasonló üzenetet tett közzé Dél-Ausztrália állam segélyhívó szolgálata:

Tudjuk, hogy a Facebook és az Instagram nem működik. Kérjük, ne hívják a tripla nullát, hogy ezt tudassák velünk.

Közben a Seven ausztrál televízió reggeli műsorának műsorvezetője is arról számolt be, hogy Queensland állam rendőrsége is arra kérte a közösségi oldalak feszült felhasználóit, hogy telefonáljanak a Facebook miatt a segélyhívóra.

A Daily Mail Australia kérdésére Canterbury város rendőrségének szóvivője elmondta, hogy a Twitter-üzenetet csak viccnek szánták, és nem kaptak egyetlen egy segélykérő hívást sem a közösségi oldalak leállása miatt. Ugyanezt mondta Queensland állam rendőrségi szóvivője a lapnak.

Hasonló figyelmeztetést tett közzé 2017-ben az amerikai Washington államban található Bothell rendőrsége. 2014-ben pedig egy Los Angeles-i rendőr kérte erre az embereket, közölve, hogy ilyen esetekben rendszeresen telefonálnak az emberek a segélyhívóra.

Ez utóbbival kapcsolatban a CNN emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a segélyhívóra érkezett telefonhívások 70 százaléka nem valódi vészhelyzet volt a Los Angeles-i rendőrség adatai szerint.

Kiemelt kép: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik