F1: Lewis Hamilton kemény büntetést kapott

A Mrcedes pilótája a 7. helyen végzett az időmérőn, ennek ellenére a boxutcából indul az Azeri Nagydíjon.

A hétszeres világbajnok szombaton Bakuban a hetedik helyen kvalifikálta magát, de az időmérő után úgy döntöttek, hogy motort cserélnek. A Mercedes így már a szezon ötödik erőforrását szerelte fel W15-ösére, aminek automatikus büntetést von maga után. Így újra változik a rajtrács, a boxutcából indul Lewis Hamilton vasárnap az Azeri Nagydíjon – számolt be a skysport.com.

A cserét az FIA is megerősítette, majd közleményében hozzátette, hogy Mercedes szerelői egyúttal Hamilton autója beállításán is változtatásokat hajtott végre, ami önmagában bokszutcás rajtot eredményezett volna.

Korábban Pierre Gaslyt zárták ki az Azeri Nagydíj időmérőjéről, mivel a kvalifikáció második részében az autójában átlépte az üzemanyag-áramlás a megengedett értéket, így ő a mezőny végéről rajtol.

Csou Kuan-jü is büntetést kapott, mivel a kocsijában is olyan mennyiségű alkatrészt cserélt a Sauber, hogy Hamiltonhoz hasonlóan neki is a boxutcából kell majd indulnia a vasárnapi futamon.

Az összetett versenyben a Bakuban hatodik helyről startoló Verstappennek jelenleg 62 pont az előnye Norrisszal szemben. Az 51 körös Azeri Nagydíj vasárnap 13 órakor kezdődik Bakuban, a pole pozícióból Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője rajtol.

Címkék: