Forma-1

Van, akinek Schumacher jut eszébe Verstappenről

Az ötödik futamig kellett várni a Forma-1 2020-as szezonjában, mire sikerült megszakítani a Mercedes győztes sorozatát, Max Verstappen nyerte ugyanis a 70. évforduló Nagydíját vasárnap – Lewis Hamilton és Valtteri Bottas azért így is a dobogón végeztek. A hollandot a jó taktika és a vezetése miatt is agyondicséri mindenki, de legkedvesebb bókot talán Ross Brawntól kapta.

Egyszerűen szenzációs volt Silverstone-ban. Sok mindenben Michael Schumacherre emlékeztet. Az autó határa nem egyezik meg Verstappen határával

magasztalta a hollandot Brawn a sorozat hivatalos honlapján, márpedig, ha valaki, akkor ő tudja, mit beszél, Schumacher hét világbajnoki címet nyert a ő csapatfőnöksége mellett, majd a Mercedeshez is akkor tért vissza a német, amikor Brawn volt a vezető.

Räikkönen megdöntötte Schumacher rekordját
Legalább ezzel vigasztalódhat.

A 22 éves Verstappen az első futamon kiesett ugyan, azóta sorozatban szállítja a dobogós helyeket, így a második a világbajnoki pontversenyben, igaz, 30 pont a hátránya Hamilton mögött. A Red Bull a konstruktőri versenyben is az egyedüli, amely veszélyt jelent a Mercedesre – még, ha tisztes távolból is követi a riválist.

Kiemelt kép: ANDREW BOYERS / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik