Foci

Focista ritkán részesül olyan kiváltságban, mint most Mbappé

Nagy megtiszteltetés érte Kylian Mbappét, a Paris Saint-Germain 19 éves csatárát, aki a nagy presztízsű amerikai magazin, a Time címlapjára került.

Az utóbbi években Lionel Messi, Mario Balotelli és Neymar is szerepelt a Time címlapján, Mbappé azonban mindegyiküket lepipálta, mivel idén nyáron világbajnok lett a francia válogatottal.

Ráadásul nem is amolyan farvizesként, hiszen négy gólt szerzett, közülük az egyiket a horvátok elleni döntőben, amivel lemásolta Pelé teljesítményét, utoljára a brazil legenda tudott egy vébé utolsó meccsén tizenévesenként betalálni – még 1958-ban.

A Time cikke megemlíti, hogy Mbappé Párizs Bondy nevű külvárosában nőtt fel, ahol 22 százalék a munkanélküliek aránya,

úgyhogy a története mesébe illő, hiszen ma már havi 1,5 millió eurót keres a PSG-nél. Mbappé 14 éves volt, amikor Párizst elhagyta a Monaco kedvéért, és az európai futballrajongók ebben a klubban ismerhették meg 2017 tavaszán, amikor az ő góljai is kellettek ahhoz, hogy a nagyhercegség csapata BL-elődöntőt játsszon.

A nagyközönség az idei világbajnokságon figyelhetett fel Mbappéra, akivel kapcsolatban most az a nagy kérdés, töretlen marad-e a fejlődése, vagy esetleg nem fog tudni megbirkózni a hírnévvel és azzal, hogy néha becsúsznak hullámvölgyek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik