Foci

A varázslatos Mbappé négy gólt lőtt a rangadón

Vasárnap este elég nagy figyelem irányult Párizsra, Thomas Tuchel együttese ugyanis a Lyon ellen játszott rangadót. Már az első félidő is elég mozgalmasra sikerült: Kylian Mbappé már a 9. percben kiharcolt egy tizenegyest, amit Neymar értékesített. A szünetig még volt egy-egy kiállítás, Kimpembe becsúszása elsőre sárgát ért a játékvezetőnél, de aztán videóbírózás után pirosat kapott, míg Tousart két sárgát szedett össze.

A második félidőben Mbappé hagyott ki két ordító ziccert, de a 19 éves csatár nemsokára jóvátette hibáját.

A 61. és a 74. perc között négyszer is betalált, az elmúlt 45 évben ő jutott a legrövidebb idő alatt mesternégyesig. Nem mellesleg a legfiatalabb, aki egy mérkőzésen négyszer is eredményes volt.

A PSG is rekordot döntött ezzel az 5-0-s győzelemmel, a liga történetében a párizsi az első csapat, amelyik az első kilenc bajnokiját megnyerte. A PSG előnye már most nyolc pont az üldözőkkel szemben, és elég meggyőző eddig a teljesítményük a francia bajnokságban, ezt a 9 győzelmet 32-6-os gólkülönbséggel hozták le. Az egész mezőnyből egyedül a Marseille jutott el legalább 20 gólig.

Eredmény – Ligue 1, 9. forduló

PSG – Oylmpique Lyon 5-0 (1-0)

Gólszerzők: Neymar (9. – 11-esből), Mbappé (61., 66., 69., 74.)

Piros lap: Kimpembe (32.) illetve Tousart (45+1.)

Nyitókép: Frederic Stevens/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik