Foci

Fradi-Újpest fokozott felügyelet mellett

A készenléti rendőrség is megpróbálja elejét venni a pályán kívüli harcnak.

Fokozott ellenőrzést ígér az Albert Flórián Stadion környékén a rendőrség. A BRFK tájékoztatása szerint az esti Ferencváros–Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés külső és belső biztosítását is Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel együtt látja el.

A rendezvényre jelentős számú szurkoló érkezik, ezért a jogellenes cselekmények megelőzése, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében fokozott ellenőrzésre kell számítani a főváros IV., V., VIII., IX., X., XIII., és XIX., kerületeiben. A rendőrök az állampolgárok ruházatát és járműveit átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A mai nap folyamán külön metrószerelvény biztosítja a vendég csapat szurkolóinak az Albert Stadionhoz érkezését. A mérkőzés pontos kezdése érdekében csak azok a szurkolók vehetnek jegyet a mérkőzésre, akik ezzel a szerelvénnyel, szurkolótársaikkal együtt érkeznek a helyszínre.

A szerelvény Újpest-Városkapu állomástól indul 16:30 órakor, és nem sokkal 17 óra után érkezik meg a népligeti megállóba. A mérkőzés a biztosítás szempontjából kiemelt kockázatú – az Újpest FC saját biztonsági szolgálata is jelen lesz, amely az elmúlt évekhez hasonlóan az Üllői útra is elkíséri a szurkolókat, továbbá a vendégszektorban is lesz rendőri biztosítás.

Sokan kutatták már, többféle történelmi magyarázatot is adtak az két klub ellenségeskedésére, de az tény, hogy Magyarországon egyértelműen a Ferencváros és az Újpest bajnokija számít a legnagyobb rangadónak, és a két csapat ultrái miatt a legkiemeltebb kockázatúnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik