US Open: Marozsán Fábiánnak még nagy falat volt az orosz sztár

A 2021-ben győztes, a világranglista 5. helyén álló orosz Danyiil Medvegyev három játszmában nyert.

A 2021-ben győztes, a világranglista 5. helyén álló orosz Danyiil Medvegyev három játszmában győzte le a világranglistán 51. Marozsán Fábiánt az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A találkozót a USTA Billie Jean King National Tennis Center második legnagyobb arénájában, a 14 ezer férőhelyes Louis Armstrong Stadionban játszották. A 28 éves orosz saját bevallása szerint igazi keménypályás specialista, és 20 tróefájából csak egyet-egyet szerzett salakon, illetve füvön. A US Open pedig a kedvenc versenyei közé tartozik, 2019-ben is finalista volt, 2020-ban pedig az elődöntőig jutott. A 24 éves Marozsán ezzel szemben élete negyedik főtáblás meccsére készült New Yorkban.

A csütörtöki esti csata gyenge adogatójátékokkal indult, a nyitószettben a Hajdúszoboszló SE sportolója négyszer, ellenfele pedig kétszer bukta el a szerváját, így került 35 perc után szettelőnybe Medvegyev. A folytatásban a 198 centis orosz teniszező magára talált, már bréklabdát sem enegdélyezett, miközben kétszer is elvetteMarozsán adogatását, így bő egy óra elteltével már csak egy játszmára volt a továbbjutástól.

A harmadik felvonásban Marozsán mindent megtett, hogy megnehezítse a favorit dolgát. Két-két bréket láthatott a közönség, de a rövidítésben a rivális 5-1-re elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 7 percig tartott.

Marozsánnak ez volt a harmadik meccse az idei US Openen. A férfi egyes első fordulójában ötszettes csatában verte a selejtezőből főtáblára jutott szerb Hamad Medjedovicot (137.), illetve egy nappal később a belga Zizou Bergs partnereként párosban játszott, de nem jutottak be a legjobb 32 közé, így véget ért pályafutása második US Openje.

US Ope, eredmény:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Danyiil Medvegyev (orosz, 5.)-Marozsán Fábián 6:3, 6:2, 7:6 (7-5)