Elek Gábor: Márciusban már nem szeretnék a bennmaradás miatt izgulni

A korábbi Fradi-edző immár az Esztergom kispadján készül az NB I-re, és azt mondja, sosem volt ilyen könnyű átigazolási idénye.

„Itt hónapok mennek úgy el az életemből, hogy nem tudom, mi történt körülöttem. Ez borzasztóan felkajál. És van egy négyéves kisgyerekem, aki valószínűleg elvárja, hogy valaki felnevelje” – nyilatkozta 2023 nyarán Elek Gábor, amikor bajnoki és BL-ezüsttel, valamint Magyar Kupa-győzelemmel búcsúzott a Ferencvárostól, amelyet 15 éven át irányított.

Négy nappal az ominózus nyilatkozat után aztán kiderült, Elek marad a sportágban, mivel szakmai igazgatója lett az akkor NB II-es Esztergomi Vitézeknek, ahova követte felesége, Szucsánszki Zita is. A csapat aztán az NB II helyett az NB I/B-ben indult, mivel a Siófokot a harmadosztályba sorolták, és a másodosztályban a második helyen végezve feljutott az NB I-be.

„Megelőztük magunkat egy évvel. (…) Nagyon komoly fejlődésen ment át a csapat, és köszönet illet mindenkit, akinek ebben része volt. Amikor kiderült, hogy az NB I/B-ben indulunk, megerősítettük a csapatot, de nem a feljutás volt a célunk, hanem csak annyi, hogy belerázódjunk a mezőnybe, és egy évvel később – azaz idén – úgy álljunk rajthoz, hogy a feljutást tűzzük ki célként.

Mondanom sem kell, nem vagyunk szomorúak, hogy ilyen gyorsan elértük ezt a célt, de az igazi munka csak most kezdődik

– mondta Elek a MOL Csapatnak.

A szakember hozzátette, korábban egyszer sem volt olyan könnyű átigazolási idénye, mint idén nyáron, mert a kiszemeltjei egytől egyig a kezébe csaptak, miután elvitte őket a városba, és beavatta őket az Esztergom terveibe. A csapathoz több ferencvárosi kötődésű kézis (Kisfaludy Anett, Kovács Anett, Kármán Luca, Horváth Fanni) mellett Faragó Lea (NEKA) és Nick Viktória (Debrecen) érkezik.

Az első szezonban a bennmaradás lesz a cél, és ez reális célkitűzés. Én már egy kicsit előrébb gondolkodom, azt szeretnénk, ha a bennmaradás izgalommentes lenne, márciusban már nem akarok azon izgulni, meg tudunk-e kapaszkodni a legjobbak között.

Szerencsére ez egy olyan projekt, ahol van idő és türelem, nincs kapkodás és óriási nyomás, de magunk elé azért muszáj olyan nagy célokat kitűzni, amik motiválják a játékosokat és az egész klubot is. Ez esetünkben a nemzetközi szereplés, de tudjuk, hogy ez jelen pillanatban csupán egy álom” – magyarázta Elek Gábor.

A korábbi szövetségi kapitány megemlékezett a női válogatott párizsi szerepléséről is, és azt mondta, hatalmas fegyverténynek tartja az olimpiai hatodik helyet.

„Szakmai elemzésbe nem mennék bele, de annyit leszögeznék, hogy ez a női válogatott elképesztően erős volt fejben, és ezért nagy dicséret jár a stábnak”.