Sport

Elek Gábor: Van egy négyéves kisgyerekem, aki valószínűleg elvárja, hogy valaki felnevelje

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Bajnoki és BL-ezüsttel, valamint Magyar Kupa-győzelemmel búcsúzott az FTC női kézilabda-csapatától Elek Gábor, aki 15 éven keresztül irányította a Fradit.

A leköszönő edző az M4 Sportnak nyilatkozott, és azt magyarázta, hogy egészségi állapota is szerepet játszott abban, hogy távozik a kispadról.

Elek álmatlan éjszakákról, magas vérnyomásról, kezdődő cukorbetegségről tett említést, és elhatározta magában, hogy 2024-től nem folytatja, mert elfáradt, és úgy érezte, regenerálódnia kell.

„Mérhetetlen sok stresszel járt ez az egész. Vannak civil barátaim, akik egy pár évvel ezelőtt mondták, hogy »neked a világon a legjobb dolgod van: azt csinálsz, amit szeretsz, ezért nagyon jól megfizetnek, és napi kétszer másfél óra munkával jár«. Aha, persze. Az első kettő teljesen igaz, a napi kétszer másfél órás munkát viszont hagyjuk.

Itt hónapok mennek úgy el az életemből, hogy nem tudom, mi történt körülöttem. Ez borzasztóan felkajál. És van egy négyéves kisgyerekem, aki valószínűleg elvárja, hogy valaki felnevelje

Elek azt hangsúlyozta, hogy barátságban vált el a klubtól, amellyel az évek folyamán két bajnokságot, három Magyar Kupát, valamint két Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert.

Az Elek Gáborral készült interjú hosszabb változata az M4 Sporton vasárnap este a Sport7-ben, valamint hétfőn a Kézilabda Magazinban lesz látható.

Elek utódja nagyon szeretett volna jönni

A klub szombaton mutatta be új edzőjét, a dán Martin Albertsent.

 

„Nagyon szerettem volna jönni, egy álom valósult meg, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról van szó” – idézte az MTI Albertsent, aki méltatta a budapesti BL-négyes döntő hangulatát, külön kiemelve a ferencvárosi szurkolókat.

 

Szerinte feladata lesz a csapat játékának még magasabb szintre emelése és az, hogy a védelem még inkább segítse a kapusok dolgát.

 

„Fontos számomra, hogy olyan játékosokkal dolgozhassak együtt, akik napról napra egyre jobbak akarnak lenni, ebben akarom segíteni őket és persze magam is egyre jobbá válni. Nagy célkitűzés, hogy ismét a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese között szerepeljen a csapat, ez fantasztikus lenne”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik