Visszatér az egyik legjobb magyar hokis a válogatottba

Bartalis István tavaly év végén mondta le a válogatottságot, de azóta kicserélődött a sportág vezetősége és Majoross Gergely személyében új szövetségi kapitányt neveztek ki.

Visszatér a magyar jégkorong-válogatottba Bartalis István, ezt maga a játékos erősítette meg a Nemzeti Sportnak. A 33 éves, rutinos támadó ott van az olimpiai selejtezőtornára készülő keretben is.

Bartalis még tavaly év végén jelentette be, hogy lemondja a válogatottságot. „Az elmúlt években sajnos visszalépés történt, én pedig azt mondtam, hogy amíg nincs minden rendben ott, addig nem szeretnék a válogatottba menni” – indokolta akkor a döntését.

Azóta sok minden történt a magyar jégkorongban: a férfi és a női nemzeti csapat is feljutott a világelitbe, távozott a férfi csapat éléről, és a sportigazgatói posztról Don MacAdam (akit Galló Vilmos bohócnak nevezett a vb alatt), új elnöke van a szövetségnek Kolbenheyer Zsuzsanna személyében, míg a férfi válogatott élére kinevezték Majoross Gergelyt. Bartalis mindezek után visszatér, a múltról pedig nem szeretne beszélni.

„Reméljük, a szövetség új vezetőségét jóval emberközelibb hozzáállás jellemzi majd. Mindenkit ismerünk, de biztos nem lesz könnyű dolguk az elmúlt évek után. Anno azt mondtam, hogy amíg az a vezetőség regnál, addig én nem szeretnék a válogatotthoz menni.

Onnantól fogva, hogy új elnökség lett, elgondolkoztam, hogyan tudnék visszajönni.

Nem mondhatja az ember simán csak úgy, hogy na jó, most már itt vagyok. Természetesen a szövetségi kapitány kinevezése után beszéltem vele, jeleztem neki, ha bekövetkeznek a változások és igényt tart rám, akkor a rendelkezésére állok. Megbeszéltük a múlt problémáit” – mondta a sportnapilapnak Bartalis, aki azt is jó iránynak tartja, hogy az új elnökségben a játékosok képviseletében a csapatkapitány, Erdély Csanád is helyt kapott.

Kapcsolódó
Történelmi tett előtt áll a magyar jégkorong-válogatott
Az olimpiai részvétel ezer éve nem adatott meg a csapatnak.