Sport

Döbbenetes BL-meccset nyert meg a poraiból feltámadó veszprémi kézicsapat

Vasvári Tamás / MTI
Jahja Omar az utolsó másodpercben dobott győztes gólt
Vasvári Tamás / MTI
Jahja Omar az utolsó másodpercben dobott győztes gólt
Végig futott az eredmény után, az első félidőben többször öt-, a másodikban hatgólos hátrányban is volt már a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely csodálatos hajrával, az utolsó másodpercben szerzett góllal 32-31-re verte a dán Aalborgot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Veszprém egy találattal, öt rontott lövéssel és öt kapott góllal kezdte a meccset. A dánok rendkívül felkészülten, taktikusan védekeztek és a támadásaik is kimondottan hatékonyak voltak. Momir Ilic vezetőedző már nyolc és fél perc elteltével időt kért, a folytatásban csapata némileg javult mindkét kapu előtt és 10-8-ra felzárkózott. Mivel az Aalborg minden játékelemben kevesebbet hibázott, újra öt gólra növelte a különbséget, és 17-12-vel zárta a félidőt, írta tudósításában az MTI.

A bakonyiak ennek ellenére nem adták fel, a remek hangulatot teremtő szurkolóik kitartó bíztatása közepette egy négyes gólsorozattal 21-19-re megközelítették a 2021-ben BL-ezüstérmes Aalborgot. A dánok ekkor már nem erőltették a gyors játékot, de támadásban beállították olimpiai, háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok balátlövőjüket, a szezon végén visszavonuló Mikkel Hansent, illetve nyitott védekezésre váltottak, ám ezzel sem tudták megakadályozni ellenfelük egyenlítését hét perccel a vége előtt.

A Veszprém ekkor már keményebben, hatékonyabban védekezett, mezőnyben és támadásban is kevesebbet hibázott, mint korábban, és Omar Jahja az utolsó másodpercben megszerezte a győztes gólt (32-31).

A Veszprém ekkor vezetett először az egész találkozón.

Nedim Remili hat, Bjarki Már Elísson és Mikita Vajlupov öt-öt, Ludovic Fabregas négy góllal, Rodrigo Corrales hét, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon négyen is négy találattal zártak, Niklas Landin pedig hét lövést védett.

A visszavágót jövő szerdán 18.45-től rendezik. A négyes döntőre június 8-9-én kerül sor Kölnben.

Kézilabda, férfi BL, negyeddöntő, első mérkőzés

Telekom Veszprém – Aalborg HB (dán) 32-31 (12-17)

 

A nap másik mérkőzésén:
PSG (francia)–Barcelona (spanyol) 22-30 (14-11)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik