Belföld

Új részletek a cirkuszi balesetről: „erőből a közönségbe csapódott” egy fémcölöp

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Sikítás, sírás hallatszott, mi kimentünk azonnal, felnőttek, gyerekek elindultak kifelé

– írta meg tapaszalatait a Richter Flórián Cirkusz szombati, baleset miatt félbeszakított előadásának egyik nézője. A cirkusz részéről szombaton annyit közöltek, „a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset következtében az egyik nézőnk súlyos sérülést szenvedett”.

Ezt egészítette ki a Telex olvasója. A baleset előzményeiről azt írta a lapnak:

Először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista triplaszaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott.

Hozzátette, azt is furcsállta, hogy az előadás első részében nem volt védőháló a légtornászok alatt, akik közül ketten a szünetben még büfésként is dolgoztak. A levélírót az is meglepte, hogy mentő sem volt a helyszínen. A baleset után felhívta a mentőket, akik elmondták neki, hogy a cirkusztól már kaptak hívást, arról viszont eddig nem értesültek, hogy sérülthöz, nem pedig beteghez kell jönniük.

A cirkusz Facebook-oldalán azt írják, az ügy vizsgálati ideje alatt további nyilatkozatot nem adnak ki, a vasárnapi előadásokat viszont már megtartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik