Sport

Djokovic apja inkább nem ment ki az elődöntőre, miután Putyin-barát oroszokkal fotózkodott

Pedja MILOSAVLJEVIC / AFP
Pedja MILOSAVLJEVIC / AFP

Srdjan Djokovic nem a helyszínen tekinti meg fia elődöntőjét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az amerikai Tommy Paullal magyar idő szerint 9.30-tól játszó Novak Djokovic apja azután döntött így, hogy bírálatok érték, mivel Oroszországot és Vlagyimir Putyint támogató szurkolókkal fotózkodott a stadionon kívül.

„Kizárólag azért vagyok itt, hogy a fiamat támogassam. Nem állt szándékomban, hogy főcímekbe kerüljek, sem az, hogy zavart keltsek” – fogalmazott közleményben Srdjan Djokovic, hozzátéve, hogy inkább otthon nézi az elődöntőt.

A vitatott esetet úgy magyarázta: fia szurkolóival volt, mint minden más mérkőzés után, hogy együtt ünnepeljék a győzelmét és hogy közös fotók, videók készüljenek, de ezzel nem szándékozott felfordulást okozni.

Egy videó felkerült egy oroszbarát ausztrál youtube-csatornára, az ukrán nagykövet pedig emiatt élesen tiltakozott és azt követelte, hogy vonják vissza Srdjan Djokovic akkreditációját.

Sőt még Novak Djokovictól is bocsánatkérést várt, holott ő nem volt érintett az ügyben. Az ausztrál sportági szövetség (TA) jelezte, hogy a játékosokat és a csapataikat végig arra kérte, ne kerüljenek olyan helyzetbe, amely felfordulást okozhat, egyúttal tudomásul vette, hogy Djokovic apja nem ül a lelátóra az elődöntő alatt.

A TA egyúttal megerősítette, hogy tilos orosz és fehérorosz zászló bevitele a létesítményekbe. Novak Djokovic szerdán három szettben búcsúztatta az orosz Andrej Rubljovot.

Kapcsolódó
Djokovic a topjátékosokon is játszi könnyedséggel gázol át
Eddig mindössze egyetlen szettet veszített el az Australian Open rekordbajnoka az idei tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik