Sport

Djokovic a topjátékosokon is játszi könnyedséggel gázol át

Graham Denholm / Getty Images
Graham Denholm / Getty Images

A kilencszeres bajnok Novak Djokovic három sima szettben legyőzte szerdán az orosz Andrej Rubljovot, ezzel az elődöntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 35 éves volt világelső bal combja ismét be volt kötve, ám nem tűnt úgy, mintha sérülése bármiben akadályozná: ellenfele mind az öt bréklabdáját hárította, miközben ötször elvette a végig alárendelt szerepet játszó Rubljov adogatását. A 25 éves orosznak csak felvillanásai voltak, a 2 óra 3 perces találkozó fontos pontjainál rendre az elképesztő tempót diktáló és alig rontó belgrádi klasszis bizonyult jobbnak.

Djokovic az Australian Openen sorozatban 26. győzelmét aratta, ezzel beállította Andre Agassi tornarekordját. Emellett 39 meccs óta veretlen ausztrál földön, ahol legutóbb a 2018-as AO nyolcaddöntőjében kapott ki.

A 22. Grand Slam-győzelmére hajtó Djokovic – aki ezzel utolérhetné az örökrangsor élén Rafael Nadalt – ellenfele Tommy Paul lesz, aki a szintén amerikai Ben Sheltont búcsúztatta korábban. A világranglistán 35. győztes négy szettben, bő három óra alatt verte meg a torna meglepetésemberét, aki 89. a világranglistán. A 25 éves Paul első Grand Slam-elődöntőjére készülhet, ő az első amerikai a négy között Melbourne-ben 2009 óta, amikor Andy Roddick vívott ott elődöntőt.

Az egyetemi bajnok, 20 éves Shelton – aki eredetileg amerikaifutballistának készült, és csak 12 évesen kezdett teniszezni – életében először tartózkodik az Egyesült Államokon kívül, hazájából ő a legfiatalabb játékos a top 250-ben.

Australian Open, negyeddöntő

férfiak:
Djokovic (szerb, 4.)-Rubljov (orosz, 5.) 6:1, 6:2, 6:4
Paul (amerikai)-Shelton (amerikai) 7:6 (8-6), 6:3, 5:7, 6:4

nők:
Szabalenka (fehérorosz, 5.)-Vekic (horvát) 6:3, 6:2
Linette (lengyel)-Pliskova (cseh, 30.) 6:3, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik