Sport

Gálicz Péter a félbeszakított úszóversenyről: Azért szálltam ki, mert majdnem megfulladtam

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Elképesztő körülmények között, idő előtt befejeződött a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenye a római Európa-bajnokságon, és végül nem is hirdettek végeredményt.

Kapcsolódó
Botrány az Európa-bajnokságon, káoszba torkollott egy futam
A szervezők egyelőre annyit közöltek, hogy a versenyt leállították.

A délután egyre erősödő szél hatalmas hullámokat kavart Ostia tengerpartján – emiatt egyébként már a csütörtöki és a pénteki nap küzdelmeit is elhalasztották –, melyek össze-vissza dobálták a kísérő hajókat és a célként szolgáló vízi egységet is szétbontották, illetve elmozdították a helyéről. Bő három és fél óra úszás után a sajtóközpontban először elterjedt a hír, hogy lefújták a viadalt, ennek ellenére sokáig még jó néhányan a vízben tempóztak, majd ők is kiúsztak.

Végül csak órákkal később jelentették be hivatalosan is, hogy nem hirdetnek végeredményt. A vasárnapi programról egyelőre nincsenek információk.

Hogy milyenek voltak a körülmények, azt jól visszaadja a budapesti világbajnokságon bronzérmes Gálicz Péter nyilatkozata is. Neki a csapattársa, Balogh Vivien mesélte utólag, hogy egy hajó majdnem rájuk dőlt. Gálicz azt is elárulta, ő miért döntött úgy, hogy feladja:

Azért szálltam ki, mert majdnem megfulladtam. Kaptam egy akkora hullámot, hogy jelenleg kb. egy nagyfröccsre elegendő víz van a tüdőmben

mondta az M4-nek, de gyorsan hozzátette, hogy azóta már szakszerű ellátást kapott és jól van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik