Élő Sport

A magyar válogatott vereséggel kezdte a középdöntőt az Eb-n

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP

A magyar válogatott 32-25-re kikapott az Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén.

Nem kezdtek jól a mieink, akadoztak a támadások, általában Szöllősi-Zácsik egy-egy villanásával tudott gondot okozni a magyar csapat. Bíró Blanka nem védett rosszul, de ennek ellenére is Szikora Melinda beállítása volt a kulcs. Szikora 13 perc alatt védett 11 lövésből hatot, sokszor igen látványosan.

https://twitter.com/EHFEURO/status/1337783374241357827

Ez új lendületet hozott a játékunkba, visszakapaszkodott a magyar csapat és félidőre 13-11-re jött föl. Térfélcsere után újfent beragadtak a mieink, majdnem hat percig nem találtunk be, míg a németek ezalatt 4-0-val húztak el. Komoly hátrány alakult ki, de Klujber Katrin és Szöllősi-Zácsik is elkezdte lődözni a gólokat. A félidő derekán már csak egy gól volt a különbség (20-21).

Sajnos a hajrára újra előjöttek a hibák, több lövésünk kaput sem talált, a németek viszont megbüntették ezeket a hibákat és a végén nagyon megszórtak minket. Magyarország ezzel maradt nullapontos a csoportban, hétfőn viszont a szintén pont nélkül álló Romániával játszik.

Kézilabda-Eb, középdöntő, 1. forduló

Magyarország-Németország 25-32 (11-13)

„Ez egy vicc!"

Sokan kiakadtak a középdöntő menetrendje miatt, a mai ellenfelünk sem volt felvillanyozva. Persze nem a magyarok miatt.

Négy nap alatt három meccset kell játszanunk, míg a norvégok, akik pár nappal az Eb előtt mondták le a társrendezést, a középdöntőben csütörtökön, szombaton és kedden játszanak, így lényegesen több pihenőjük van a mérkőzéseik között

– mondta Henk Groener.

Két pontnál többet lehet nyerni

Mivel Hollandia és Románia is kikapott már a középdöntőben, a németek legyőzése egyben azt is jelentené, hogy pontszámban nem csak mai ellenfelünket érnénk be, hanem a jelenleg harmadik helyen álló hollandokat is. Hatalmas lépés lenne a csapattól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik