Sport sport

Lázár János: Mindenki tudja, ezért a pénzért nem dolgoztak meg

Csütörtökön beszámoltunk róla, több százmillió forintot emeltek le a Magyar Tenisz Szövetség számláiról, lévén szerdán két magáncég, az A-Z Produkció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. kérelme alapján egy végrehajtó inkasszót nyújtott be.

Több mint 600 millió forintot emeltek le a Magyar Tenisz Szövetség számláiról
Az A-Z Produkció és az A-Z Tenisz Produkció nevű cégek nyújtottak be inkasszót.

A hazai sportéletben egyáltalán nem mindennapos eset után a szövetség júliusban megválasztott elnöke, Lázár János az MTSZ honlapján szokatlanul kemény hangvételű közleményt adott ki, melyet vágatlan formában közlünk.

Az MTSZ közleménye:

„Az A-Z Tenisz Produkció Kft. eljárása veszélybe sodorja a sportolóknak, egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését és az MTSZ napi működését.

2020. augusztus 26-án az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére végrehajtók emeltek le a Magyar Tenisz Szövetség 4 darab folyószámlájáról több mint 500 millió forintot. Az eljárást a cég 2020. július 27-én a Szövetség tisztújításának napján kezdeményezte. A vállalkozás eljárása nyilvánvalóan rosszindulatú és ellehetetleníti a Magyar Tenisz Szövetség napi működését, veszélybe sodorja a versenyek megrendezését, a sportolóknak és egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését.

2020. július 27-én a közgyűlésünk új elnököt és elnökséget választott, hogy tegye rendbe a Szövetség dolgait és fizesse ki a szervezet mintegy 3,5 milliárd forintos adósságát. Az új vezetés a konszolidáció során mindenkivel együttműködésre törekszik. Az A-Z Tenisz Produkció Kft. azonban eljárását megelőzően nem kereste meg a Szövetség új vezetését, nem kezdeményeztek tárgyalást a vitatott számlák kifizetése kapcsán.

2020. augusztus 13. napján a Nemzeti Adó és Vámhivatal házkutatást tartott a Szövetségnél és a végrehajtást kezdeményező cégnél, ahol az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött szerződéseket foglalták le. Alapos a gyanú arra, hogy a vállalkozás bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya.

A Magyar Tenisz Szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. ügyvezetését, tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket, hogy a szervezetünk számlájáról leemelt több mint 500 millió forintot haladéktalanul juttassák vissza. Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét. Egészen bizonyos, hogy ezt a folyamatban lévő nyomozás is fel fogja tárni.

A kormány a magyar adófizetők pénzéből sok milliárddal támogatta az elmúlt években az országban zajló teniszéletet. Kötelességünk, hogy a ránk bízott közpénzt a jó gazda gondosságával használjuk fel, arról számot adjunk és tételesen elszámoljunk. A ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogjuk fizetni, ellenben nem fogunk semmilyen nyomásnak engedni, amely a Magyar Tenisz Szövetség kifosztásának folytatására vonatkozik. Meg fogjuk védeni a magyar tenisz becsületét és mindent meg fogunk tenni több ezer tehetséges fiatal teniszező jövőjének biztosítása érdekében.

Lázár János
elnök
Magyar Tenisz Szövetség”

(Kiemelt kép: Marjai János /24.hu)

A Magyar Tenisz Szövetség elmúlt éveinek balhéi:

A Magyar Teniszszövetség elmúlt évei különösen a szervezet gazdálkodásával kapcsolatos és versenyrendezési ügyei miatt volt hangos. Ezek kapcsán

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.